Az étterem, mely szerdán nyílt meg, arra szeretné ösztönözni az egyébként tökéletesen látó vendégeket, hogy ne a látványra, hanem az érzékekre összpontosítsanak. Az első látogatók egymást támogatva követték Roland Zimmermann 33 éves pincért az étkezőbe.
Habár a pincér születése óta vak, ő az egyetlen, aki meg tudja mutatni a székeket, evőeszközöket és italokat. "Pontosan eléd teszem a tányérodat", mondja Zimmermann.
Az "Unsicht-Barban" a vendég nem választhat étlapról a szokásos módon, csak azt mondja meg a pincérnek, hogy húst, halat vagy vegetáriánus ételt kér."Azt akarjuk, hogy a vendégeinknek a szaglás, ízlelés és érzés különleges élményét nyújtsuk" - mondta Manfred Scharbach, a vakok és gyengénlátók szervezetének elnöke.
A 30 tagú személyzetből huszonketten vakok. Egy étkezés 3 órán keresztül tart, és a végén a pincérek fölfedik a vendégnek, mit is evett valójában.