Budapest tengerpartja
Római és Palatinus. Sok strandos fotó!

Képes beszámoló a Római-strandról
Megnéztük, mi a helyzet a Rómain. 21 kiváló fotó: nők, pasik, nyár!

Csajozni a Palatinuson is lehet
Medencék, fagyi, lángos és a hullám. Megnéztük, mi a pálya.

Borsodi Beach: Szeged, Pécs
A pécsi Hullámfürdő és a szegedi strand. Sok kép: így pancsolnak mások!

2004 nyara - képekben
Motoros képek, bikinis fotók, koncertek, napernyők és focizó lányok.

Geszti Péter ötödik arca

Nyár a Haumann családnál

Varga Zsuzsa nem pihen a nyáron

Görög Zita: elég volt a kalandokból

Kamarás, Pindroch: reménytelen!

Alföldi Róbert hosszú nyara

Pataki Ági bálnát nevelget

Ganxsta és egy megasztár

Soma uralja a Vénuszt

Baby Gabi egyiptomi álma

Meglopták a szépségkirálynőt

A Princess még nem vállal aktfotózást

Nyúl Zsuzsa: estélyi helyett farmer

Szulák Andrea mélyebb lesz

Brunner Márta szenvedélye

A Beach korábbi vendégei
Michelle Wild, Csisztu Zsuzsa, Terry Black, Dolák-Saly, Darth Vader - és a többiek.Sziget 2003: képek, cikkek

Kamionosok találkozója, 2004

Harley-fesztivál: motorok, fotók

Vekeri-Fesztivál: 20 pazar kép

Wanted Fesztivál

Hegyalja Fesztivál

Sci-fi a szabadban

Virágos utcabál Debrecenben

Szegedi Ifjúsági Napok

Sziget 2004
Egyhetes őrület, erről persze az [origo] is beszámolt. Képgalériák, interjúk, kis színesek. Nézd meg, hogy mulatott a nőd/pasid, míg te dolgoztál! Olvasd el, ittasság miatt mit nem láttál elég tisztán - vagy mit hagytál ki...Béna dalszövegek

Filmes kvíz

Pesti szórakozóhelyek

Okos és gagyi reklámok

Fapados repülők

Kedvenc filmem


A szlovén tenger (2. rész)
2003. július 2., szerda, 9:56|Utolsó módosítás: 2003. július 7., hétfő, 12:03

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A strunjani kemping kiváló bázis csillagtúrákhoz, innen könnyen bejárhatjuk Isztria északi részét. Ki ne hagyjuk a nappali Pirant és az éjszakai Portorozt, mert tomboló hiányérzet marad bennünk.


Strunjan, Piran 1/2. oldal >>

Forrás: ==

Strunjan nyugodt hely, talán túlságosan is nyugodt. Az unalmas porfészek kifejezés talán erős, de a lényeg, hogy a belvárosa egy diszkrét, csendes étteremből, egy kicsiny trafikból, egy telefonfülkével rendelkező buszmegállóból és egy egészen piciny élelmiszerboltból áll. A kempingben egészen diszkriminatív módon meleg víz csak a nőknek jár, a férfiak jéghideg zuhany alatt dörgölhetik le a tengeri sót. A teraszos bárban ellenben kiváló a capuccino és a pincérlány is igen dekoratív, így a jeges víz is megbocsátható.

A pénzváltás kissé körülményes Strunjanban, bár a recepciós nénike szerint tíz percre van a hotel, hol ez megoldható: mivel a szálló az öböl túloldalán található, csak a vízen járók számára tíz perc a táv - amúgy jó félóra gyalogszerrel. Mivel vízen járásban igen mérsékelt sikereket érünk el, marad az autózás. A helyi kemping még a motocross-versenyei miatt is nevezetes, a semmirekellő, léhűtő suhancok éjjel egy és három közt rendeznek motoros gyorsulási versenyt, igen nagy hangerővel. Az éjszaka pihenni vágyó turista meg nem mer szólni a csibész pernahajdereknek, nehogy bosszúból letörjék gépkocsija visszapillantó tükrét.

Forrás: ==

Piran szépséges városát egy hangulatos hegyi szerpentinen át lehet megközelíteni, innen persze pazar a kilátás, érdemes megállni fotózni. A kelta eredetű néven futó város (eredetileg hegyi tábor volt, hajók navigálását elősegítő világítótoronnyal), mely olaszul meglepő módon Pirano, 4700 lakossal rendelkezik. Nyáron ennek többszörösére duzzad a létszám, de ez nem is csoda: parádés hely, annak ellenére, hogy idegen rendszámmal csak a városkán kívül lehet parkolni.

Piran a félsziget egyik meghitt csücske, ahol a kicsiny sikátorok és a szűk utcák közt öt autó már komplett forgalmi dugót képez. Félhomályban lehet bóklászni méternyi széles sikátorokban, kerülgetvén a vénséges öregasszonyokat, kiknek ráncaiban egy évszázad bújik meg. A Nápolyt idéző zegzugos, kacskaringós utcák közt expedíciónk megtalálja az egyetlen pirani kávézót, melynek nincs német, olasz vagy angol nyelvű étlapja, sem külföldi vendége. Ezek az igazán jó helyek: minden turista tudja, hogy a helyiek által látogatott objektumok a legkorrektebbek. A tulajdonos asszony zavarban is van, szólítja unokáját, hátha ő érti a furcsa népek nyelvét. Míg a húsz angol szóból gazdálkodó, kedves pincérlány felveszi a rendelést, a szomszédban kártyázó középkorú asztaltársaságot mustrálgatjuk, kedélyes borozgatás közepette römiznek: - Ázányád úristényit, Szűzmáriám! - dünnyögi néha szórakozottan az egyik szlovén tata, úgy hangzik, mint valami ősi átok, mit a römiző úr a Monarchia idejében tanult nagyapjától.

A Szt. György székesegyház és keresztelőkápolna erős tatarozás alatt van, mindazonáltal érdemes felkapaszkodni a dombra, remek kilátás nyílik az azúrkék öbölben ringatózó kecses jachtokra, a halászbárkákra és fehéren világító motorcsónakokra.


1/2 következő oldal >>

1. Strunjan, Piran

2. Jachtok, szőkék, koktélokKüldje tovább ismerősének!

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem