Budapest tengerpartja
Római és Palatinus. Sok strandos fotó!

Képes beszámoló a Római-strandról
Megnéztük, mi a helyzet a Rómain. 21 kiváló fotó: nők, pasik, nyár!

Csajozni a Palatinuson is lehet
Medencék, fagyi, lángos és a hullám. Megnéztük, mi a pálya.

Borsodi Beach: Szeged, Pécs
A pécsi Hullámfürdő és a szegedi strand. Sok kép: így pancsolnak mások!

2004 nyara - képekben
Motoros képek, bikinis fotók, koncertek, napernyők és focizó lányok.

Geszti Péter ötödik arca

Nyár a Haumann családnál

Varga Zsuzsa nem pihen a nyáron

Görög Zita: elég volt a kalandokból

Kamarás, Pindroch: reménytelen!

Alföldi Róbert hosszú nyara

Pataki Ági bálnát nevelget

Ganxsta és egy megasztár

Soma uralja a Vénuszt

Baby Gabi egyiptomi álma

Meglopták a szépségkirálynőt

A Princess még nem vállal aktfotózást

Nyúl Zsuzsa: estélyi helyett farmer

Szulák Andrea mélyebb lesz

Brunner Márta szenvedélye

A Beach korábbi vendégei
Michelle Wild, Csisztu Zsuzsa, Terry Black, Dolák-Saly, Darth Vader - és a többiek.Sziget 2003: képek, cikkek

Kamionosok találkozója, 2004

Harley-fesztivál: motorok, fotók

Vekeri-Fesztivál: 20 pazar kép

Wanted Fesztivál

Hegyalja Fesztivál

Sci-fi a szabadban

Virágos utcabál Debrecenben

Szegedi Ifjúsági Napok

Sziget 2004
Egyhetes őrület, erről persze az [origo] is beszámolt. Képgalériák, interjúk, kis színesek. Nézd meg, hogy mulatott a nőd/pasid, míg te dolgoztál! Olvasd el, ittasság miatt mit nem láttál elég tisztán - vagy mit hagytál ki...Béna dalszövegek

Filmes kvíz

Pesti szórakozóhelyek

Okos és gagyi reklámok

Fapados repülők

Kedvenc filmem


Nem szimpla mariachik
2003. augusztus 4., hétfő, 9:52|Utolsó módosítás: 2003. augusztus 4., hétfő, 10:08

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A legendás Mano Negra szellemi és zenei örökségének egyik legjobb követője, a mexikói Los de abajo prezentálta eddig a 2003-as Sziget legjobb koncertjét. Olyan magas szintű, dinamikus és magával ragadó muzsikát játszottak bő két órán át a Világzenei Színpadon, hogy a nagy melegben a harmincas, megfáradt cikkíró még sörért is elfelejtett elballagni - és italozás helyett az első sorban ugrált, virgonc tinédzserként. Koncert után az egyik gitárossal beszélgettünk. Vladimir Emiliano Garnica, mint ahogy a neve is mutatja, baloldali kötődésű családból származik. Mesélt a bandáról, a múltról, a zenéről és a politikai üzenetről.


Zürich és Szingapúr között félúton 1/2. oldal >>

Forrás: --

Gondolom, nem csak a magyar koncert miatt jöttetek át Európába. Mikor kezdődött a turné?
Június 11-én, Zürichben kezdtünk, röviddel azelőtt jöttünk át Európába. Sok országban lépünk fel és összesen negyvennégy koncertet adunk majd. A turné Szingapúrban zárul, augusztus 31-én.

Két és fél hónap, 44 koncert, szép teljesítmény. Játszottatok már a környéken?
99-ben volt egy fesztivál Berlinben, akkor adtunk ott néhány koncertet. Aztán 2001-ben volt már egy európai turnénk, azt követte pár ausztrál fellépés, így elmondható, hogy sokat utazunk. Budapesten még nem voltunk, a legközelebb talán Bécs volt, esetleg Ljubjana, tavaly játszottunk ott. Most Csehországból érkeztünk.

Láttatok valamit Magyarországból?
Sajnos semmit. Ma jöttünk, holnap megyünk, kissé fárasztó a rohanás. Zenélünk még Franciaországban, Törökországban, Portugáliában, sok helyen. Magam a dublini koncertet várom nagyon. Innen talán Freiburgba megyünk, de nem vagyok benne biztos.

Láthatóan sikerült alaposan megmozgatni a tömeget, több ezren ugráltak vadul a koncert alatt.
Igen, nagyon örültünk neki, hogy a magyarok vették a lapot és mozogtak a zenénkre. Voltunk már pár helyszínen, ahol érdeklődve, bólogatva hallgatták a muzsikánkat, majd a számok végén udvariasan tapsoltak. Van, ahol csak állnak és néznek. A pesti közönség tudta, miről szól a zenénk. Én azt szeretem, ha látom, hogy ugrálnak, nevetnek, izzadva pogóznak. A mi muzsikánk egy interaktív valami: én mindent beleadok, beleviszem egész lényemet és akkor jó a dolog, ha a néző teljesen befogad és átadja a szívét.

Ez szép volt. De ti a testeteket is átadtátok, mivel a csapatból hárman is beugrottatok a tömegbe, hogy a magasba tartott kezeken "szörfözzetek". Amúgy hogy definiálnád a zenéteket?
Mi mind mexikóiak vagyunk és büszke hazafiak. Szerintem érezhető hazánk zenéjében egy új hullám, egy olyan muzsika, amely ötvözi a bluest, a merengue-t, a salsát és más stílusokat, tehát vannak afrikai és latin gyökerei. Mexikó maga egy mozaik, így a zenénk is az. Én azt szoktam mondani, hogy ez nem salsa, nem mariachi-s rock, ez egy saláta, amelynek ezernyi komponense van.

Régi személyes kedvencem, a Mano Negra is hasonló dalokkal rukkolt elő.
Tagadhatatlan a hasonlóság. Manu Chaoékkal mi is találkozunk, hallottuk őket Ciudad de Méxicoban játszani. Hatással voltak ránk, ez nyilván érződik is.

Meg lehet élni a zenélésből?
Csak a Los de abajo lemezekből és a koncertekből nem tudunk megélni, de mindenki valamilyen szinten a muzsikával keresi kenyerét. Akad olyan zenekari tag, aki zenét oktat iskolában, de több zenésznek van másik együttese is, a mienkkel szinkronban. Ez így is működik. Jól élünk, nem éhezünk, de semmit több. Istennek hála, mostanság egyre jobban megy a bandának. Mivel most is három hónapos koncertturnén vagyunk, lesz olyan a csapatban, aki ezért elveszti otthon a rendes munkáját. Nem sok helyen tolerálják, ha valaki negyed évre lelécel.

A szövegekből, már ahol lehetett érteni, átjött némi politikai üzenet.
Nem véletlen. A következő lemezen is lesznek dalok, melyek a nép helyzetéről szólnak majd. Mi a mexikói zapatista mozgalom követői vagyunk, de nem tarozunk semmiféle politikai párthoz. Az eszmék, melyek minket éltetnek talán balosnak mondhatóak, de más a mexikói és az európai közeg, így nehéz megmondani, miben vagyunk mások. Mi hiszünk a zapatista mozgalomban és az emberi jogokban.


1/2 következő oldal >>

1. Zürich és Szingapúr között félúton

2. Hazafiság, ideológiákKüldje tovább ismerősének!

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem