Budapest tengerpartja
Római és Palatinus. Sok strandos fotó!

Képes beszámoló a Római-strandról
Megnéztük, mi a helyzet a Rómain. 21 kiváló fotó: nők, pasik, nyár!

Csajozni a Palatinuson is lehet
Medencék, fagyi, lángos és a hullám. Megnéztük, mi a pálya.

Borsodi Beach: Szeged, Pécs
A pécsi Hullámfürdő és a szegedi strand. Sok kép: így pancsolnak mások!

2004 nyara - képekben
Motoros képek, bikinis fotók, koncertek, napernyők és focizó lányok.

Geszti Péter ötödik arca

Nyár a Haumann családnál

Varga Zsuzsa nem pihen a nyáron

Görög Zita: elég volt a kalandokból

Kamarás, Pindroch: reménytelen!

Alföldi Róbert hosszú nyara

Pataki Ági bálnát nevelget

Ganxsta és egy megasztár

Soma uralja a Vénuszt

Baby Gabi egyiptomi álma

Meglopták a szépségkirálynőt

A Princess még nem vállal aktfotózást

Nyúl Zsuzsa: estélyi helyett farmer

Szulák Andrea mélyebb lesz

Brunner Márta szenvedélye

A Beach korábbi vendégei
Michelle Wild, Csisztu Zsuzsa, Terry Black, Dolák-Saly, Darth Vader - és a többiek.Sziget 2003: képek, cikkek

Kamionosok találkozója, 2004

Harley-fesztivál: motorok, fotók

Vekeri-Fesztivál: 20 pazar kép

Wanted Fesztivál

Hegyalja Fesztivál

Sci-fi a szabadban

Virágos utcabál Debrecenben

Szegedi Ifjúsági Napok

Sziget 2004
Egyhetes őrület, erről persze az [origo] is beszámolt. Képgalériák, interjúk, kis színesek. Nézd meg, hogy mulatott a nőd/pasid, míg te dolgoztál! Olvasd el, ittasság miatt mit nem láttál elég tisztán - vagy mit hagytál ki...Béna dalszövegek

Filmes kvíz

Pesti szórakozóhelyek

Okos és gagyi reklámok

Fapados repülők

Kedvenc filmem


Szerelmetes ifjak szigete
2003. augusztus 4., hétfő, 11:43|Utolsó módosítás: 2003. augusztus 4., hétfő, 11:53

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

- "Nehezen várom azt az izgalmas pillanatot, mikor a Szigeten feledni lehet minden bánatot" - énekelte Uhrin Benedek a több ezres tömegnek és az ember csak állt és nézett: vajon a tisztességben megőszült úr valóban komolyan gondolja? Az egyik, csekély nézettségű kábeltévén feltűnt önjelölt énekest amúgy saját, népes szurkolótábora emelte a Nagyszínpadra, az igazán komoly nevek mellé.- "Látni gyönyörű lányokat és szerelmes ifjú urakat - egy ifjúsági találkozás mely csak nagyon ritkán akad - örömmel hallgatják, ha egy művész vidám dalra fakad" - énekelte Benedek bácsi a nagyszínpad világot jelentő deszkáin, különösebb izgalom, lámpaláz nélkül. Hozzászokott már a sikerhez, idős éveire ő lett a Táncdalfesztivál Sátor egyik legnépszerűbb, bálványozott figurája - a merész, úttörőként érkezett (s ezáltal igen nagy kockázatot vállaló) Soltész Rezsővel egyetemben. Mikor az őrjöngő tömeg majd' széttépte az idős mester, mikor félrészeg punkok összekarolva pogóztak egy csapatnyi szögecses metalistával, és ütemesen skandálta a tébolyult sokaság, hogy "Nagyszínpad! Nagyszínpad!", nos, akkor dőlt el az ősz úr sorsa, akkor dönthetett úgy a rendezőség, hogy az apóka is igazán kaphat egy negyedórát.

- "Van itt minden jó, mely az ifjúságot érdekli - Főleg, ha egy művész a szerelmes dalát énekli" - dalolta s a nézők szemeiben az öröm és szeretet könnycsepp formájában manifesztálódott. A Sziget Himnusza hallatán lila-sárgára festett, tarajos punkok morzsoltak el egy-egy cseppet szemük sarkából, puszit nyomtak a mellettük imbolygó, értetlenkedő arccal bámuló, félmeztelen NDK-s tinédzser kobakjára.


- "A lényeget elhagyták!" - morgott az idős mester a koncert után. - "A végét lehalkították! Én ezt azért készítettem, mert úgy gondoltam, hogy mindenkit érdekel. Ez egy olyan zene és szöveg, hogy nem mondhatja senki, hogy ez egy nagy hülyeség!"

- "Amikor fiatal voltam, mentem én mindenhová. Táncolni, színjátszó csoportba, operettbe. Nem búsultam soha!" - nosztalgiázott a mester, majd ugrott egy ötven évet: - "Beteljesült a nagy vágyam, a Nagyszínpad. A titok? Az ő szeretetüket én viszonzom és szép a szöveg, szép a dallam. Aki hallgatja, megváltozik, így sokan mások lettek. Amúgy még nem jártam be az egész Szigetet, de isten őrizzen attól, hogy most bejárjam. Itt szeretik egymást az emberek. Negyvenfokos hidegben, illetve melegben, egymás verejtékében úszva."

Szép dolgok ezek. Bár egy-egy Uhrin-dalban a szeretet szó épp annyiszor hangzik el, mint egy átlagos Modert Talking slágerben, vagy akár Kozsó akármelyik nyilatkozatának bármely, tetszőlegesen kiválasztott tíz másodpercében, ez így van jól. Egy idős úr mégsem vehet fel szögecses csuklószorítót, halálfejes, fekete fejkendőt és nem rikoltozhatja azt, hogy "Kill! Fight! Die!" - bár egy ilyen figurán is érdemes elgondolkodni.

Kalmár CsabaKüldje tovább ismerősének!

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem