Budapest tengerpartja
Római és Palatinus. Sok strandos fotó!

Képes beszámoló a Római-strandról
Megnéztük, mi a helyzet a Rómain. 21 kiváló fotó: nők, pasik, nyár!

Csajozni a Palatinuson is lehet
Medencék, fagyi, lángos és a hullám. Megnéztük, mi a pálya.

Borsodi Beach: Szeged, Pécs
A pécsi Hullámfürdő és a szegedi strand. Sok kép: így pancsolnak mások!

2004 nyara - képekben
Motoros képek, bikinis fotók, koncertek, napernyők és focizó lányok.

Geszti Péter ötödik arca

Nyár a Haumann családnál

Varga Zsuzsa nem pihen a nyáron

Görög Zita: elég volt a kalandokból

Kamarás, Pindroch: reménytelen!

Alföldi Róbert hosszú nyara

Pataki Ági bálnát nevelget

Ganxsta és egy megasztár

Soma uralja a Vénuszt

Baby Gabi egyiptomi álma

Meglopták a szépségkirálynőt

A Princess még nem vállal aktfotózást

Nyúl Zsuzsa: estélyi helyett farmer

Szulák Andrea mélyebb lesz

Brunner Márta szenvedélye

A Beach korábbi vendégei
Michelle Wild, Csisztu Zsuzsa, Terry Black, Dolák-Saly, Darth Vader - és a többiek.Sziget 2003: képek, cikkek

Kamionosok találkozója, 2004

Harley-fesztivál: motorok, fotók

Vekeri-Fesztivál: 20 pazar kép

Wanted Fesztivál

Hegyalja Fesztivál

Sci-fi a szabadban

Virágos utcabál Debrecenben

Szegedi Ifjúsági Napok

Sziget 2004
Egyhetes őrület, erről persze az [origo] is beszámolt. Képgalériák, interjúk, kis színesek. Nézd meg, hogy mulatott a nőd/pasid, míg te dolgoztál! Olvasd el, ittasság miatt mit nem láttál elég tisztán - vagy mit hagytál ki...Béna dalszövegek

Filmes kvíz

Pesti szórakozóhelyek

Okos és gagyi reklámok

Fapados repülők

Kedvenc filmem


Sörténet - érdekességek
2004. május 24., hétfő, 11:47|Utolsó módosítás: 2004. május 24., hétfő, 16:17

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


A Borsodi története << 2/3. oldal >>

Az 1960-as évek végén honfitársaink a bambi és a kóla mellett egyre több sörrel oltották szomjukat. Az igényt azonban a hazai sörgyárak már nem voltak képesek ellátni, ezért 1973-ban Bőcs község (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) határában megkezdte működését egy sörgyár. Elindult hódító útjára a Borsodi...

70-es évek: az első sikerek

A Borsodi országos népszerűsége megállíthatatlanul terjedt.

Néhány évvel a termelés megkezdése után már jelentősen növelni kellett a termelőkapacitást. Kezdetben a vállalat termékei között két márka szerepelt, a Borsodi Világos és a Kinizsi. A fogyasztói igények növekedésével együtt szükségessé vált a fokozatos termékfejlesztés. 1974-től az üdítő italok gyártásával szélesedett a termékpaletta, egy évvel később pedig piacra került a Rákóczi Sör.

80-as évek: Előtérben a minőség

Az ekkora már önálló vállalattá alakult Borsodi Sörgyár termékeire a minőségfejlesztés révén a határainkon túl is felfigyeltek. Így például a müncheni Spaten Sörgyár kizárólagos magyarországi termelőjévé és forgalmazójává választotta a Borsodit. 1987-ben Magyarországon elsőként a Borsodi dobta piacra az újdonságnak számító alkoholmentes sört, a Borsodi Pólót, valamint az 50 literes hordós kiszerelésű sört.

90-es évek: A legek kora

A piacváltozás jelentős változásokat hozott a cég életében. A vállalat 1990-ben részvénytársasággá alakult, majd egy évvel később privatizálták, így Európa egyik vezető söripari vállalkozása, a belga Interbrew tagja lett. A privatizációt követően a gyár életében hatalmas változások mentek végbe: az új tulajdonosok jelentős összegeket fordítottak a termelés gazdaságosságának növelésére és javítására. Ezzel a Borsodi magyarországi termékpalettája rengeteg új termékkel bővült. 1993-1994 között a német Spaten Premium Lager, majd a Holsten gyártása és forgalmazása kezdődött meg. A Borsodi elkezdett barna sört is forgalmazni, és 1995-ben belföldön reformerként Borsodi Világos sörét fémdobozos kiszerelésben is árusítani kezdte. 1996-ban a népszerű, amerikai Rolling Rockkal, a következő évben pedig a Stella Artois-val bővült a kínálat. Még ebben az évben a Borsodi Sörgyár Rt. a magyar söripari vállalatok közül elsőként megszerezte az ISO 9001 nemzetközi minőségbiztosítási tanúsítványt.

2000-es évek: a legszebb korban

A Borsodi Sörgyár a "nullás" években is folytatta fejlesztéseit, újabb és újabb termékekkel örvendeztetve meg a hazai sörfogyasztókat - elég csak a 2002-es újdonságokra, az 1 literes Nagy Testvérre vagy az alkoholmentes Stella Artois-ra gondolnunk. A 2003-as jubileumi év is számos meglepetéssel szolgál: a könnyen fogyasztható Borostyán sörkülönlegesség mellett a sörgyárral együtt 30. születésnapját ünneplő Borsodi "limitált szériája" teszi emlékezetessé az évfordulót.

30 év szép kor még akkor is, ha számos sörgyár - köztük a Borsodi anyacége, az Interbrew - ennek többszörösét tudhatja maga mögött. Sokan bizonygatják, hogy lélekben már a 2073-es centenáriumot várják, esetleg üzenetet küldenek 2473-ba, az ötszázadik születésnapi buli résztvevőinek - Bognár Gyula, a gyár vezérigazgatója azonban más megvilágításba helyezi az idei évfordulót.

"Mi büszkék vagyunk arra, hogy a Borsodi Sörgyár 30 éves, nekünk ez a 30 év nagyon sokat jelentett, és jelent ma is. Természetesen ez egy gyár életében nem sok idő, de az itt dolgozó emberek életében igen" -  hangzott el a jubileumi év megnyitóján, s ehhez már csak egyvalamit tehetünk hozzá: "Ha ünneplésről van szó, minden alkalom jó alkalom."


<< előző oldal 2/3 következő oldal >>

1. Sörténet - érdekességek

2. A Borsodi története

3. A sörgyár története évszámokbanKüldje tovább ismerősének!

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem