Budapest tengerpartja
Római és Palatinus. Sok strandos fotó!

Képes beszámoló a Római-strandról
Megnéztük, mi a helyzet a Rómain. 21 kiváló fotó: nők, pasik, nyár!

Csajozni a Palatinuson is lehet
Medencék, fagyi, lángos és a hullám. Megnéztük, mi a pálya.

Borsodi Beach: Szeged, Pécs
A pécsi Hullámfürdő és a szegedi strand. Sok kép: így pancsolnak mások!

2004 nyara - képekben
Motoros képek, bikinis fotók, koncertek, napernyők és focizó lányok.

Geszti Péter ötödik arca

Nyár a Haumann családnál

Varga Zsuzsa nem pihen a nyáron

Görög Zita: elég volt a kalandokból

Kamarás, Pindroch: reménytelen!

Alföldi Róbert hosszú nyara

Pataki Ági bálnát nevelget

Ganxsta és egy megasztár

Soma uralja a Vénuszt

Baby Gabi egyiptomi álma

Meglopták a szépségkirálynőt

A Princess még nem vállal aktfotózást

Nyúl Zsuzsa: estélyi helyett farmer

Szulák Andrea mélyebb lesz

Brunner Márta szenvedélye

A Beach korábbi vendégei
Michelle Wild, Csisztu Zsuzsa, Terry Black, Dolák-Saly, Darth Vader - és a többiek.Sziget 2003: képek, cikkek

Kamionosok találkozója, 2004

Harley-fesztivál: motorok, fotók

Vekeri-Fesztivál: 20 pazar kép

Wanted Fesztivál

Hegyalja Fesztivál

Sci-fi a szabadban

Virágos utcabál Debrecenben

Szegedi Ifjúsági Napok

Sziget 2004
Egyhetes őrület, erről persze az [origo] is beszámolt. Képgalériák, interjúk, kis színesek. Nézd meg, hogy mulatott a nőd/pasid, míg te dolgoztál! Olvasd el, ittasság miatt mit nem láttál elég tisztán - vagy mit hagytál ki...Béna dalszövegek

Filmes kvíz

Pesti szórakozóhelyek

Okos és gagyi reklámok

Fapados repülők

Kedvenc filmem


Hírességek kukái: kiállítják a sztárok szemetét
2004. június 18., péntek, 10:46|Utolsó módosítás: 2004. június 18., péntek, 10:49

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Marlon Brando Cola Lightos dobozai, Jack Nicholson üvegei, Mel Gibson kötött karácsonyi csizmái: semmi nem kerülte el két francia fotós figyelmét, akik a leghíresebb amerikai sztárok kukáiról és szemetéről készült fotókból rendeztek kiállítást New Yorkban.


Forrás: MTI

Andy Warhol alighanem elégedett lenne Bruno Mouron és Pascal Rostain tárlatával, hiszen annak idején ő hirdette meg a pop-art egyik alapelvét: bármilyen hétköznapi tárgy műtárggyá válhat. Mindkét fotós régóta foglalkozik a hírességekkel, mindennapi életükkel, hátterükkel, és ezen az úton haladva jutottak el a "szemetükben turkálás" extrém ötletéhez.

"E tárgyaknál alantasabbat el sem lehet képzelni, de mi felemeltük és fekete bársonyra helyeztük őket, mint az ékszerdobozokat. A színészekre az emberek úgy tekintenek, mint istenekre. Amikor azonban fogyasztókká válnak, olyanok lesznek, mint bárki" - mondja Mouron.

A két fotós több mint 10 év munkával - általában a tulajdonosok jóváhagyása nélkül - emelte el szemeteszsákokat, mert így biztosak voltak abban, hogy semmit nem rejtenek el. "Láttuk például John Travoltát kijönni a házából, ő is meglátott minket, de nem szólt semmit. Biztosan hajléktalannak nézett bennünket" - emlékezett Mouron. A zsákmányt aztán hazavitték, leporolták, majd a stúdióban elkészítették a fotóját. Csupán a fémtárgyakat vették ki belőlük, hogy ne tereljék el a többi "műtárgyról" a figyelmet.

John Travolta kukájában találtak szerelmes levelet - "J. T. 50 évesen remekül nézel ki!" - ásványvizes üvegeket és ázsiai szószokat. Sean Penn egy kerti sütő dobozát dobta ki, benne egy malibui demokrata párti klub röplapját: "Válasszuk újra Bill Clintont". Steven Spielberg és környezete a Los Angeles Timest és a New York Timest olvassa, továbbá szereti a nagy tábla csokoládékat. Melanie Griffith és Antonio Banderas valósággal falják a színes magazinokat és a chipset.

Michael Jackson szemétgyűjteménye azért keltett szenzációt, mert benne Big Maces dobozok voltak, és a gyorsétkezők termékei többnyire nem népszerűek a hírességek körében. Tom Cruise végtelen utazási listáktól, ruháktól és bőrápoló szerektől szabadult meg, Charlize Theron dohányzás elleni tapaszoktól, Madonna pedig világos söröktől és gabonapelyhektől. És találtak természetesen olyan önteteket és pattogatott kukoricát is, amelyek ugyancsak neves sztár, Paul Newman nevét viselik.

A kiállítást az előkelő New York-i Le Bernardin nevű étteremben rendezték be. Eric Ripert séf szerint nincs ellentmondás a kukafotók és a falakat borító 18-19. századi tengeri festmények között. Számára a fogyasztói társadalom mibenlétének cinikus képe ez a kiállítás, és ő inkább a képek szociológiai oldalát látja benne, mint a mögöttük lévő hírességeket. A 25 fotó darabját 6000 dollárért árusítják. A bevételeket részben egy élelmiszer-segélyekkel foglalkozó szervezetnek utalják át.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem