Budapest tengerpartja
Római és Palatinus. Sok strandos fotó!

Képes beszámoló a Római-strandról
Megnéztük, mi a helyzet a Rómain. 21 kiváló fotó: nők, pasik, nyár!

Csajozni a Palatinuson is lehet
Medencék, fagyi, lángos és a hullám. Megnéztük, mi a pálya.

Borsodi Beach: Szeged, Pécs
A pécsi Hullámfürdő és a szegedi strand. Sok kép: így pancsolnak mások!

2004 nyara - képekben
Motoros képek, bikinis fotók, koncertek, napernyők és focizó lányok.

Geszti Péter ötödik arca

Nyár a Haumann családnál

Varga Zsuzsa nem pihen a nyáron

Görög Zita: elég volt a kalandokból

Kamarás, Pindroch: reménytelen!

Alföldi Róbert hosszú nyara

Pataki Ági bálnát nevelget

Ganxsta és egy megasztár

Soma uralja a Vénuszt

Baby Gabi egyiptomi álma

Meglopták a szépségkirálynőt

A Princess még nem vállal aktfotózást

Nyúl Zsuzsa: estélyi helyett farmer

Szulák Andrea mélyebb lesz

Brunner Márta szenvedélye

A Beach korábbi vendégei
Michelle Wild, Csisztu Zsuzsa, Terry Black, Dolák-Saly, Darth Vader - és a többiek.Sziget 2003: képek, cikkek

Kamionosok találkozója, 2004

Harley-fesztivál: motorok, fotók

Vekeri-Fesztivál: 20 pazar kép

Wanted Fesztivál

Hegyalja Fesztivál

Sci-fi a szabadban

Virágos utcabál Debrecenben

Szegedi Ifjúsági Napok

Sziget 2004
Egyhetes őrület, erről persze az [origo] is beszámolt. Képgalériák, interjúk, kis színesek. Nézd meg, hogy mulatott a nőd/pasid, míg te dolgoztál! Olvasd el, ittasság miatt mit nem láttál elég tisztán - vagy mit hagytál ki...Béna dalszövegek

Filmes kvíz

Pesti szórakozóhelyek

Okos és gagyi reklámok

Fapados repülők

Kedvenc filmem


Beindult a főszezon a Római-strandon
2004. június 24., csütörtök, 11:57|Utolsó módosítás: 2004. június 29., kedd, 14:15

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A nem lankadó úszómester többet fütyül, mint Collina játékvezető egy horvát-szerb tétmeccsen, de persze a haszontalan csibészek is folyamatosan rakoncátlankodnak. A stand tele, de a büfések (öreg szokásukhoz híven) panaszkodnak: a látogatók többsége gyerkőc, ők pedig ritkán rendelnek rántott hekket, két sörrel és egy jó kávéval. Megnéztük, mi a helyzet Budapest egyik tengerpartján, a Rómain lévő Borsodi Beachen.


1/2. oldal >>

Forrás: [origo]
Ajánlat
A Borsodi Beach korábbi vendégei
Budapest tengerpartja - sok fotóval!
Képgaléria

21 kiváló fotó:Borsodi Beach - Római


Sztárok és nőik, tengerparti standokon:Hírességek bikiniben


Forrás: [origo]

A reggel kilenctől este nyolcig nyitva tartó strandra a felnőttbelépő 1500 forint, délutántól kétszázzal olcsóbb. Kiskamasz korában cikkíró sem értette pontosan, miért is kell jegyet váltani a villamoson és a strandokon, így gyakran - amint csak tehette - lógott. A Rómain is hasonló a helyzet, sokan illegálisan, a kerítésen át közlekednek, ami a biztonságiaknak nemigen tetszik. "Naponta akár húsz-harminc gyerek is próbálkozik. A villanyoszlopok mellett igyekeznek bemászni, a szögesdrót sem zavarja őket túlzottan. Ha itt meglátom őket, gúnyos vigyorral elsomfordálnak, majd újra próbálkoznak pár perc múlva a strand másik oldalán" - meséli a zaklatott rendfenntartó szakember. Hatan lesik a kerítést, persze nem egyszerre.

Azt is elárulja a biztonsági őr, hogy ilyenkor nem náspángolják el a pajkos csibészeket, a haszontalan mihasznákat, hanem egyszerűen kitessékelik őket. Mivel a szülőket sem értesítik, a rakoncátlan, elfenekeléstől sem rettegő tinik újra és újra próbálkoznak. Mint a nagyvilágban, itt is a felnőttekkel van a több gond: "Nem csak kamaszok másznak be, hanem érett férfiak is. Azok a legpimaszabbak, ha elkapom őket, visszaszólnak. Ez nem merészség, ez pofátlanság! Ha egy felnőtt másodszor bukik le, akkor már hívjuk a rendőröket" - fejezi be morgolódva, majd indul a fák közé, ellenségre vadászni.

Forrás: [origo]

A Szentendrei út melletti részen sportolási lehetőség várja a strandolókat, van itt ugrálóvár a kicsiknek, felfújható röplabdapálya és vízifoci a nagyoknak. Megtudjuk, hogy nincs szervezett bajnokság, de sokan jönnek. "Egyszerre csak hat ember engedünk fel, addig biztonságos. Jó móka. Ezt nem itt szereztem!" - mutat begipszelt lábára a pályák mellett tébláboló fiú. Mellette idilli képek: egy tetkós, fülbevalós, nagydarab testépítő férfi épp cápás gyermekmatracot fúj fel épp, tőle pár lépésre pattanásos, chipset rágó kamaszok stírölik a bikinis nőket.

Három nagyobb medence uralja a terepet. A klasszikus, hideg vízzel feltöltött úszómedencében - nem meglepő módon - úszóedzés zajlik, szőke tanárnő felügyeli a lubickoló gyerekek vicces lábtempóit. A megjátszott szigor nem vezet semmire, Darnyi sírna, ha látná a technikát. "Nekem már csak egy hossz!" - lihegi büszkén az egyik lógós kissrác, de aztán csak csimpaszkodik a szélén, és nem vágyik olimpiai babérokra.

Forrás: [origo]

A legnagyobb felületű strandmedencében van minden, ami kell: mesterséges áramlat, vízesés, szökőkút és öt csúszda. Az úszómester gyakrabban fúj a sípjába, mint egy komplett úttörőcsapat egy év alatt, de a semmirekellő, pajkos csirkefogókat ez sem zavarja túlzottan. Közvetlenül a csúszdás komplexum mellett van a korrekt gyerekmedence, hattyúval, hajóval, 30 fokos vízzel: ez már az a hely, ahol nem csak apunak van úszógumija a dereka körül. Vízipisztolyos hajtóvadászat, sikoltozós üldözés zajlik éppen, egyszóval semmi különös.

A mentőknél sincs nagy szenzáció. "Nem történt semmi váratlan, drámai. Mi 2001 óta vagyunk itt, de csak tavaly volt egy rendkívüli eset. Egy gyerek a csúszdán maradt, megállt, egy testesebb felnőtt meg beleszállt. Ki kellett venni a lépét. Volt feljelentés, rendőri kihallgatás, minden, ami kell. A bulvársajtó persze írta a marhaságokat, hogy halálstrand meg ilyenek" - meséli készségesen az orvosi ügyeletnél a beosztott. Megtudjuk, hogy törés van néha (a csúszdánál) és napszúrás is akad (mindenhol), de ez nem meglepő: télen síbalesetek vannak, nyáron a strandbalesetek jönnek. Legbiztonságosabb otthon heverni egy kanapén a tévé előtt - csak meg ne vágjuk magunkat a sörnyitóval!


1/2 következő oldal >>

1. Beindult a főszezon a Római-strandon

2. Sör, palacsinta, szauna és Mátyás királyKüldje tovább ismerősének!

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem