Remélem, most nem járunk úgy, mint tegnap

Lőrincz Viktor olimpia rio birkózás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor az orosz Davit Csakvetadze elleni mérkőzésen a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. A magyar birkózó kikapott, így a bronzéremért léphet szőnyegre. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Lőrincz Viktor egész nap remekül birkózott, az elődöntőben azonban hibázott egyet, és ezt orosz ellenfele kíméletlenül kihasználta. Így marad a bronzmeccs magyar idő szerint 22 óra után.
Vágólapra másolva!

Minden ugyanúgy alakult a riói birkózóversenyek második napján, mint az elsőn: akkor Bácsi Péter, most Lőrincz Viktor kezdett imponálóan, egy örmény, egy indiai és egy üzbég ellenfél sem jelentett számára akadályt, így már az elődöntőben járt. Aztán sajnos ott is lemásolta Bácsit,

ő sem tudta átlépni a küszöböt, miután az orosz Csakvetadze 7-1-re legyőzte.

Közel volt pedig a döntő

A ceglédiek 26 éves versenyzője térdre rogyva fogta a fejét a szőnyegen, majd az öltözőbe menet is látszott rajta, hogy padlón van lelkileg, de ezen nem kell csodálkozni, hiszen olyan közel volt az olimpiai döntő. Edzője, a korábbi olimpiai bajnok, a szőnyeg mellett ezer fokon égő Sike András is nehezen formálta a szavakat.

A nagy álom elúszott, de érem még lehet belőle Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Megmondom a frankót, szétvet az ideg. Az első térdelő helyzetet gyönyörűen kivédekezte,

Fölkapta sajnos az orosz. Tudtuk, hogy ezt csinálja, elsőre ki is tudta védeni, de egy pillanatra kihagyott, és ez lett a veszte. Nagyon sajnálom, remélem, hogy nem úgy járunk, mint tegnap, és a bronz most már meglesz. Nagyon jól birkózott végig, most hibázott egyet, egyből az olimpiai bajnoki címébe került" – értékelt Sike.

A fiatalabbik Lőrincz fivér magyar idő szerint 22.08-korután lép ismét szőnyegre egy vigaszágról érkező ellenféllel szemben.