Ruzicic-Benedek csak egy számban indulhat Rióban

Milica Starovic, Ruzicic-Benedek Dalma, kajak-kenu
Serbia's Milica Starovic (L) and Dalma Ruzicic Benedek celebrate after winning the gold medal in the kayak double (K2) 500m women's final at the 2015 European Games in Mingachevir, some 300 km from Baku, on June 16, 2015. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP
Vágólapra másolva!
A magyar válogatottban szerepelve három olimpiáról is lemaradt, szerb színekben indulva azonban biztosan ott lesz Rióban Ruzicic-Benedek Dalma. A hétszeres világ- és tízszeres Európa-bajnok kajakos a négyesben indulhat, párosban elbukta a szétlövést.
Vágólapra másolva!

A szombati szétlövésen eldőlt, hogy csak négyesben indulhat az olimpián Ruzicic-Benedek Dalma. A szerb színekben versenyző klasszis párosban Milica Starovic oldalán kapott még egy esélyt, de a szombati, Palánkán rendezett szétlövésen kikapott a Nikolina Moldovan, Olivera Moldovan kettőstől.

A Moldovan nővérek 1:41,07 perces idővel nyertek, míg a bakui Európa Játékok aranyérmes párosa 47 századmásodperccel később ért célba.

Milica Starovic és Ruzicic-Benedek Dalma Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Ruzicic-Benedek a Magyar Szónak azt mondta, szerinte a szerb négyes nagyon jó lehetne, de a sok konfliktus rányomja a bélyegét a felkészülésre.

„Nagyon sajnálom, hogy ezeket nem tudtuk kezelni, mert úgy látom, ennek a hajónak lenne esélye egy szép eredményre az olimpián. Nem temetem előre a négyest, mert nem tudom, mire leszünk képesek. A személyes sérelmek, valamint az 'én ezt akarom, én amazt, én ezt nem szeretném' hozzáállás miatt ez nem működik. Magyarországról egy egészen más rendszerből jöttem, és úgy gondoltam, hogy mivel a kvartett tagjai közül én vagyok a legrutinosabb, aki háromszoros világbajnok négyesben, lesz arra igény, hogy a tapasztalataim alapján össze tudjuk rakni ezt a hajót. De most úgy néz ki, ez még várat magára” – mondta.