Hope Solo: Egy rakás gyávával játszottunk

Hope Solo, the United States, in a match against New Zealand valid for the 1st round of the group G of the 2016 Olympic Games, held at the Mineirao Stadium in Belo Horizonte (MG), on the afternoon of Wednesday (3). (PHOTO: DOUG PATRICIO/BRAZIL PHOTO PRESS)
Vágólapra másolva!
Hope Solo érthetően nem volt túlságosan elragadtatva a svédek elleni olimpiai kiesés után, a sajtótájékoztatón már-már túl ment minden határon. Az amerikai fociválogatott kapusa kezdetben csak a rendíthetetlen "amerikai mentalitást" dicsérte, ami úgy véli, megvan csapatában, aztán fokozatosan áttért a tizenegyesekkel az elődöntőbe jutó svédekre, amiben nem volt köszönet.
Vágólapra másolva!

"Szerintem egy rakás gyávával játszottunk ma, nem a jobb csapat nyert - fakadt ki a merész meztelen képeivel is híressé vált Solo. - Nem játszottak nyílt focit, nem akartak előre haladni, ez nem volt szép játék, csak fizikális. Pont ezt akarták, ők ebben virgonckodnak."

Forrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Doug Patricio

Az amerikai válogatott nagyszájú kapusa percekig foglalkozott a svéd válogatottal, közben olyanokat mondott, hogy "nem csináltak semmit, csak ívelgettek", illetve "egy meccset sem fognak nyerni innentől kezdve".

Egy biztos, hiába a híres, Solo által is említett amerikai szív, ők már pakolhatnak, a svédek pedig készülnek az elődöntőre.