Verrasztó: Átok ül rajtunk az olimpiákon

Késely Ajna rio2016 olimpia2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. Késely Ajna rajtol a 2016-os riói nyári olimpia 400 méteres gyorsúszás versenyszámának előfutamában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 7-én. A versenyszámban Késely a 21. lett. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Verrasztó Evelyn már olimpiai átkot emleget azok után, hogy testvére, Dávid után ő is a tudása alatt úszott Rióban. A 15 éves Késely Ajna sem jutott tovább 200 gyorson, de ő nincs elkeseredve.
Vágólapra másolva!

Verrasztó Evelyn 200 gyorson nem jutott be az elődöntőbe, ami nagyjából ugyanakkora csalódás, mint az, hogy a testvére, Dávid két nappal korábban 400 vegyesen magához képest gyenge időt úszva lemaradt a döntőről.

A 27 éves úszónőnek is a testvére jutott eszébe a saját szerepléséről.

"Mit mondhatnék? Sírni már nem fogok, az ment két napig Dávid miatt. Komolyan nem értem, ugyanazokkal úszott, ugyanazt a távot, és valamiért nem... Annyira sajnáltam szegényt, hogy pont itt, pont így" – mondta Verrasztó Evelyn az M4-nek a futama után.

Talán szétúszta magát Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Laurence Griffiths

"Átok ül rajtunk az olimpiákon, úgy látszik, engem ma sem favorizáltak a századok. Pedig nagyon keményen készültem, az sem kizárt, hogy kicsit szétúsztam magam. Úgy jöttem ide, hogy ebből legyen egy 'last one, fast one', mert

Vagy előveszem a sprintertudásomat, és valahogy kievickélek Tokióba ötvenen vagy százon" – tette hozzá letörten.

Késely Ajnának a pszichológus segített

A 200 gyorson szintén az előfutamban búcsúzó Késely Ajna jobban viselte a történteket, ami érthető, hiszen neki még bőven van ideje.

"Ez már sokkal jobban esett, mint a négyszáz, ami után nagyon csalódott voltam, csupa rossz gondolat jött, de szerencsére megkaptam a kellő motivációt a szüleimtől és a pszichológusomtól, hogy ne keseredjek el.

Ez sok erőt adott, és ugyan a mai idő sem pont az még, amit Gyuri bácsi írt a papírra, de az érzés már jó. Az biztos, hogy a váltóban szeretnék valami nagyot úszni, az ifi Eb-n ment az 1:57 is, bár még ma sem tudom, hogyan. Szeretném, ha újra meg tudnám csinálni itt is" – mondta a magyar olimpiai csapat legfiatalabb tagja.

Késely Ajnának 15 évesen valóban nincs oka a türelmetlenségre Forrás: MTI/Kovács Tamás