Edzettem, mint az állat - Kenderesi újra Phelps és Cseh előtt

Kenderesi Tamás Michel Phelps Rio 2016 rio2016 olimpia2016 Olimpia 2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Kenderesi Tamás (b) és az amerikai Michel Phelps a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 8-án. A magyar úszó megnyerte a versenyszámot és bekerült a döntőbe. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kenderesi Tamás az első, Cseh László pedig a harmadik legjobb idővel jutott a keddi döntőbe 200 pillangón a riói olimpián.
Vágólapra másolva!

Cseh László a középdöntőben megnyerte ugyan a futamát, de nagyon nem volt megelégedve az időeredménnyel, az M4-nek így nyilatkozott: „Szeretnék gratulálni Hosszú Katinkának a második aranyérméhez. Ami engem illet, azt hittem, ez az úszás jobb lesz, ennél sokkal jobbat kell úsznom a döntőben, mert

Nagyjából jó vagyok, de nem volt olyan dinamikus az úszásom, holnapra megpróbáljuk összerakni.”

Cseh nem volt elégedett Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Adam Pretty

A második középdöntőben a selejtező legjobb idejét úszó Kenderesi sokáig le volt maradva Michael Phelpstől, de fantasztikus hajrával az utolsó métereken megelőzte példaképét, és megnyerte a futamot. A mindössze 19 éves magyar úszó egészen szenzációs egyéni csúccsal a legjobb idővel jutott be a döntőbe, a második idő Phelpsé, a harmadik Csehé.

Itt még Phelps mögött Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Egész délután azon agyaltam, hogy hogyan kellene ezt a négy hosszt leúsznom – kezdte Kenderesi a futam után. – Örülök, hogy nem jártam úgy, mint az Eb-n, és meg tudtam mutatni egy ilyen közönségnek, hogy mit tudok.

A sérülés után edzettem, mint az állat, nagyon boldog vagyok. A döntőben próbálom hozni a taktikámat az utolsó 50-re fókuszálok.”