Két amerikai úszót nem engednek haza a brazilok

Horizontal, ryan lochte
US swimmer Ryan Lochte holds a press conference on August 3, 2016 in Rio de Janeiro, two days ahead of the opening ceremony of the Rio 2016 Olympic Games. / AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
A brazil rendőrség nem engedte elutazni Rióból Gunnar Bentz és Jack Conger amerikai úszókat, akiket együtt raboltak ki a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte-val még vasárnap hajnalban.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) helyi idő szerint szerda éjjel jelentette be, hogy Bentz és Conger nem szállhatott fel a hazafelé tartó repülőgépre, mert kihallgatják őket a rablásról.

Szerda délután a brazil bíróság arról adott tájékoztatást, hogy elrendelték amerikai úszók útlevelének bevonását addig, amíg nem tesznek vallomást az esetről. Rendőrségi forrásokból származó információk szerint ugyanakkor Lochte már elhagyta Riót, de például Jimmy Feigenről olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, hogy még mindig az olimpia helyszínén van. Az ő tartózkodási helye is ismeretlen.

Ryan Lochte Forrás: AFP/Martin Bureau

Az USOC közlése szerint szerdán rendőrök érkeztek az Olimpiai Faluba, hogy összegyűjtsék a sportolók útlevelét, de azt az információt kapták, hogy az úszócsapat kiköltözött a szálláshelyéről, és biztonsági okokból nem adtak tájékoztatást a hollétükről.

A hatszoros olimpiai bajnok Lochte-t és három csapattársát – Bentzet, Congert és Feigent – akkor rabolták ki, amikor taxival tartottak vissza egy buliból az Olimpiai Faluba. Elmondásuk szerint elvették a pénzüket és a személyes tárgyaikat, de nem sérültek meg a támadáskor. A rendőrség a taxisofőrt is keresi, aki az úszókat szállította a kirablásukkor.