Lochte és társai elfogadhatatlanul viselkedtek

Ryan Lochte, úszás
USA's Ryan Lochte competes in a Men's 200m Individual Medley heat during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 10, 2016. / AFP PHOTO / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága a brazil emberektől és Riótól négy úszó viselkedése miatt.
Vágólapra másolva!

Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője közleményben jelezte, hogy a négy versenyző – a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte, valamint Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger – viselkedése elfogadhatatlan volt, és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi.

A négy úszó azt állította, hogy vasárnap – amikor visszaindultak egy buliból az olimpiai faluba – fegyverrel kirabolták őket. Videofelvételek alapján azonban kiderült, hogy megálltak egy benzinkútnál, ott összetörtek egy tükröt és egy szappantartót a mosdóban –, majd összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével.

Ryan Lochte Forrás: AFP/Martin Bureau

A brazil rendőrség arra kérte az ügyészséget, hogy hamis tanúzás miatt emeljen vádat Lochte és Feigen ellen. A feljelentésben egyikükre sem kérnek börtönbüntetést.

Lochte már hétfőn, míg Bentz és Conger – kihallgatásuk után – csütörtökön hazautazott az Egyesült Államokba, csak Feigen maradt Brazíliában.