Hamisított felszereléssel utazott a román csapat Rióba

Horizontal
Még jó, hogy le nem szakadt a mez Cristina Neaguról
Vágólapra másolva!
Valami nem stimmel a román olimpiai csapat felszerelésével a riói olimpián. A sportolók panaszkodnak, és erős a gyanú, hogy nem alaptalanul. A román rendőrség már nyomoz a hamisítás ügyében.
Vágólapra másolva!

A román rendőrség a Román Olimpiai Bizottság bukaresti székházában, valamint egy hamisított ruházati termékeket forgalmazó cég több telephelyén tartott házkutatást a napokban – írja a Főtér nevű kolozsvári lap.

A hatóságoknak ugyanis alapos gyanújuk van arra nézve, hogy a hamisított mezek a román sportolók bőröndjeiben utaztak el a riói olimpiára. Az ország sportolóinak felszerelését elvileg az olasz Kappa cég gyártotta, azonban a ruhák címkéjén a francia Sol's Europe cég emblémája látható.

Még jó, hogy le nem szakadt a mez Cristina Neaguról Forrás: AFP/Franck Fife

A sportolók pedig arra panaszkodnak, hogy a ruháik silány minőségűek, nem elég, hogy kinyúlnak, és a színüket vesztik, de szinte lefoszlanak róluk.

A Román Olimpiai Bizottság közbeszerzésen választotta ezt a céget, az üzletet a Pax Creative cég közvetítette.

A Pax Creative képviselői elismerték, hogy a román olimpiai csapat hamisított felszereléssel utazott Rióba, de állításuk szerint túl későn szereztek tudomást a helyzetről.

A román olimpikonok hivatalos felszerelése 130 ezer euróba (kb. 40 millió forintba) került – írja a Főtér.