[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] filmklub> !ALROVAT_NEVE

[origo] randi
- új!

T-Home TV
DVD-vásárlás
Videa
Kvízpart
Iratkozzon fel RSS-csatornáinkra

Hírlevél

Oscar-jelöltek: Nem vénnek való vidék2008. február 22., péntek, 10:34
eszközök:

Korábbi jelölései/díjai: Utoljára A gyűrűk ura - A király visszatér söpörte így végig az egész díjkiosztó szezont: Coenéké a rendezői, a produceri, a forgatókönyvírói és a színészi kamara fődíja, valamint egy sereg kritikusi díj (New York, Torontó, Washington DC stb.). Egyedül a drámai Arany Glóbuszt veszítették el (a Vágy és vezeklés nyerte), de még ott is kárpótolták őket a rendezői trófeával.

Idei győzelme mellett szól: Az Akadémia szavazói a filmes szakma képviselői, akik külön kamaráik díjkiosztóin már egyértelművé tették, hogy a Nem vénnek való vidék-et tartják 2007 legjobb filmjének. Szinte elképzelhetetlen, hogy a döntnökök csoportjait összeömlesztve más eredmény szülessen. Coenék ráadásul több mint két évtizede az amerikai filmművészet emblematikus alakjai és még nem nyertek "Legjobb film" Oscart, ráadásul anyagilag is ez a legsikeresebb filmjük (61 milliós bevételnél tart az USA-ban).

Forrás: [origo]Ellene szól: Felhozhatnánk, hogy túl erőszakos, de A tégla tavalyi díjazása azt jelzi, hogy az Akadémia gyomra sokkal kevésbé érzékeny mostanában, mint tíz évvel ezelőtt. Egyes vélemények szerint a szavazók ráunhatnak a Nem vénnek való vidék egész szezonon át tartó egyértelmű éllovas-státuszára, mint két éve a Brokeback Mountain esetében, de ott nyilván nem csak ez volt a probléma - mindenesetre hasonló felhördülést okozna, ha a Nem vénnek való vidék veszítene idén. Mivel azonban Coenék cowboyai úgy viselkednek, ahogy azt elvárják tőlük, erre minimális az esély.

Kulcsmondat: "- Ha nem jönnék vissza, mondd meg anyámnak, hogy szeretem. - De hiszen anyád halott. - Akkor majd megmondom neki én magam." - Llewelyn (Josh Brolin) búcsúzkodik a nejétől

Néznivaló: Javier Bardem új értelmezést ad a fej vagy írás játéknak

Győzelmi esélyei: 50%

[origo]

eszközök:
betöltés folyamatban ...
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »