Dj-kből hangszeresek - megvannak a nyertesek!

Vágólapra másolva!
Egyedülálló estére készül a hazai elektronikus zenei és partykultúra: július 13-án, pénteken a hajógyári-szigeti Studióban tartják az International Liveactfestet. A kivételes estén négy vezető külföldi és két magyar élőben játszó, elektronikus zenei produkció váltja egymást a színpadon. Jön a dán Trentemoller, az ausztrál Infusion, a brit Hybrid és Futurefunksquad, illetve a magyar Quasar és Bernáth/y&Son. Kisorsoltuk a negyven ingyenjegyet!
Vágólapra másolva!

A dán dj-producer Anders Trentemoller érdekes színfolt az aktuális house-tech-szénában. The Last Resort című bemutatkozó albuma komoly elismerést vívott ki mind a közönség, mind a szakma köreiben.

A német Groove és a francia Trax magazin az év albumának választotta, a BBC Radio 1-on, az Essential Mix című műsorban lejátszott mixét pedig a hallgatók 2006 legjobbjának szavazták meg.

Még mielőtt megjelent volna viharos sikerű debütalbuma, több EP-jét (melyek főleg remixeket tartalmaztak) is világszerte "szétjátszották" a partykon, ami egyenes út volt a világhír felé. Például a Röyksopp-féle What Else Is There remixét a partyarcok álmunkból felkeltve is vígan fütyülik, illetve több bakelitje is rekordokat döntött a német, az angol és a francia lemezpiac eladási listáin, már 2005-ben.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy stílusa nem korlátozódik egy műfajra, hanem a minimált, a progresszívet és a könnyebb, diszkósabb lemezeket pörgető dj-k is előszeretettel játsszák számait, remixeit, valamint, hogy ezúttal mindezt élőben láthatjuk-hallhatjuk, akkor nem is marad kérdés, hol a helyünk péntek este.

Trentemollert tényleg szinte mindenki szereti, aki ismeri, amit legalább felerészben annak köszönhet, hogy nagyon sokat és előszeretettel remixel, a popzenéktől (többek között a Pet Shop Boystól) a különféle igényesebb, ismert elektronikus zenékig.

Trentemoller: Moan / Evil Dub live