Az IEMF 2007 egy világrekord-kísérlet

Vágólapra másolva!
Újabb fesztiválal bővül az egyébként sem eseménytelen nyár. Idén kerül először megrendezésre az International Electronic Music Festival a budakeszi Farkashegyi repülőtéren, július 25-29. között. A szervezők a non stop party mellett Guiness-rekordra is pályáznak a legtöbb dj-t felvonultató rendezvény kategóriában.
Vágólapra másolva!

Az IEMF a külföldi sikeres megarendezvények (Nature One, I love techno, Dance Valley), mintáját véve alapul a hazai felhozatalon kívül top dj-k tömegét hívta meg, hogy játszanak négy napot a három szabadtéri, és a két zárt arénában. A már-már szokásos kiegészítő programok, mint a bungee-jumping, vízifoci, röplabda, paintball mellett a bentlalkók olyan dolgokkal is találkozhatnak, mint a női labdarúgó bemutató, és a dj-k kontra médiaválogatott focimeccs, ami már önmagában is jeles eseménynek számít.

A Viva Nagyszínpad első napja az overgrounddal indít:
Whiteboy, Smiths,és Sterbinszky house és progresszív zenéknek ad majd teret felvezetésképpen. Utánuk dj Pappi játszik, de csak addig, amíg a keceli progresszív fellegvárból meg nem érkezik James Cole és Patt Duff. Északról ugranak át Chriss Marcox & Chris Burg, Szlovákia kiválóságai. A nap sztárvendége Tarkan lesz. Folytatván a sort hazánk legismertebbjei jönnek: Kühl, Pöli és Garfield, majd a hazánkban élő orosz Maxim Kuznyecov.

A második nap a hazai kedvencekről szól elsősorban. Kezdetnek a Radio Café lemezlovasai közül fellép Lengro és Feeder, Daesmith, Goodspeed, Rem-C és Blackman őket pedig a hollandiából érkező Mrs Synche követi, majd Moonline, aki mostanában az egyik legfoglalkoztatottabb tehetség idehaza. A többszörösen hazánk legjobb dj-nek választott Chriss is itt játszik, után Yvel és Tristan majd Jankec és Köry jön. A legfrisebb információk szerint ezena napon játszik majd Nils Noa és Austin Leeds is.

A magyar női lemezlovasok legjobbijai közé tartozó Sylvie felvezetésével indul a harmadik nap, hogy folytatódjon San Francisco Beattel. Az angol Chris Scott előtt Slam Jr. melegíti majd a tömegeket.

A rendezvény zárónapja Invoice felvezetése után Snake Sedrick-kel folytatódik. Az est sztárvendége a szintén angol Oliver MacGregor lesz, aki London elsőszámú dj-i közé tartozik. A magyar dj-k egyik nagy öregje Tommyboy, Dandy és Surprise viszik tovább a napot a végéhez közeledve, azonban még egy exkluzív háromórás szett is belefér a programba a holland Jopp és Bolier trance-duó jóvoltából.

Az Arena elnevezésű techno színtér is szép számú külföldi és hazai dj-val járul hozzá a világrekord-kísérlethez. A nyitó napon Adam Cro és Jankec játéka után az angol B-Field következik, majd a szerb Dejan Milicevic pörgeti a bakeliteket. A tengerentúli dj Preach először jár nálunk, a szintén szerb Marco Nastic viszont nem, ezért neve itthon ismerősebben csenghet. Budait senkinek nem kell bemutatnunk, őt Cave követi, aki bár már többször játszott hazánkban, de eddig soha nem a fővárosban játszott, ahogy most sem.

A második nap a hardtechno jegyében telik. Dj Franke és Tronic felvezetése után egy négylemezjátszós szettel készül Morison. Az est legnagyobb sztárvendége a német Frank Kvitta, aki a legelvetemültebb hardtechnosokból is képes kihozni a maximumot. Leo Laker, Jerry, Bazz-Dee, Minupren járul még hozzá a zenéléshez, de ezen a színpadonl kora délutánig még fellép: Acid, Deamon, Horak, Plüschen, Cryptor, Sars Duo,Warhead és Trezor.