"Bátyámmal breaktáncosok voltunk"- interjú Roger Sanchezzel

Vágólapra másolva!
Balatoni fellépése előtt megkérdeztük Roger Sanchezt, a house mesterét, mit gondol az elmúlt évtizedekről és az is kiderült, hogy nem ismeretlenek számára a magyar producerek. A Housemusic.hu interjúja.
Vágólapra másolva!

Nagyon korán elkezdtél dj-zni, már 13 évesen - hogy sikerült ezt elérned? Mi volt az első felszerelés, amit használtál?
- Erről a korszakról először is a break jut az eszembe, bátyámmal breaktáncosok voltunk - neki volt egy lemezjátszója, amihez én a zöldségesnél megkeresett pénzemből összespóroltam egy másikra és így indult az egész. Az ezutáni kereseteimből meg persze lemezeket vettem.

Már nagyon régóta jelen vagy a house világában, közel 20 éve - az első saját albumod azonban csak 2001-ben jelent meg, rajta olyan megaslágerekkel, mint az Another Chance vagy a You Can't Change Me. Mit érzel, mi változott meg az idők folyamán?
- Mármint a kezdetektől? Nagyon sok változás történt a zenében és a technológiában is, ami egyben az én stílusomat is megváltoztatta. Talán még fontosabb, hogy az egész szcéna sokkal nemzetközibbé vált, a partik egyre nagyobbak lettek az egész világon, ami pozitív, mert a zene kivívta magának a területét és sokkal több embert ér el.

Melyik volt a legnagyobb esemény, amin játszottál?
- A Love Parade - legalább egymillió ember volt ott, egyértelműen ez volt a legnagyobb.

Hol szeretsz inkább játszani? Kisebb klubokban vagy olyan nagy fesztiválokon, mint a Balaton Sound?
- A kisebb klubokat jobban szeretem, a fesztiválok viszont kétségkívül fontosak, mert olyan közönséget is elérsz, akivel klubokban nem feltétlenül találkozol.

Milyen mixelési stílust kedvelsz? Szereted-e például a 3 lemezjátszót és mi a véleményed az olyan programokról, mint az Ableton Live?
- Jelenleg három CDJ-vel dolgozom - a számítógépes programokat pedig nagyon érdekesnek találom, de engem még nem győztek meg eléggé ahhoz, hogy használjam is őket. Mindenesetre nyitott vagyok a technológiai újításokra.

Mit várhatunk ma tőled? Tiszta house zenét fogsz játszani vagy progresszívebb, keményebb darabokat?
- Ez leginkább a közönségtől függ, mi tetszik majd nekik. Mindenképpen house lesz, de különböző stílusokban, akár kicsit elektronikusabb vagy tribal - a közönségen múlik.

Mit gondolsz, mik lehetnek a nyár nagy slágerei?
- Érdekes év az idei, nagyon sok jó zene van, az Umbrella Steve Angello & Sebastian Ingrosso-tól nagy siker lehet, szerencsére jól fogy az Again című saját számom is, illetve Belocca & Soneec Nightcrawlers klasszikusára készített remixe is befuthat.

Lazók Rómeó/ Housemusic.hu