Megjelent a harmadik Psylife Mix

Vágólapra másolva!
A soron következő Psylife Mix kissé megkésve érkezik, cserébe viszont duplán kárpótol mindenkit forró nyári ritmusaival. A fullon és dark psychedelic mixek után ezúttal a lassabb ütemek felé kalandozunk. A Psylife.hu cikke.
Vágólapra másolva!

A biztonság kedvéért egymás után kétszer is elkalandozhatunk: a Psylife Mix Series júliusi darabja egy Oyle, illetve Dr. Zoidberg nevű alteregója által készített duplamix, 127 és 137 címmel.

Dr. Zoidberg a jelen és Oyle a múlt: addig-addig próbálkoztak egyezségre jutni egymással, mígnem rá kellett, hogy döbbenjenek: mindkét dudás megérdemel egy saját külön csárdát. Oyle elkészítette tehát a 137 című mixet, és tisztelettudóan kivárta, míg Dr. Zoidberg rákontrázik a 127-tel.

Múlt és jelen - nagyjából ez lehetne a felosztás, a határok mégsem ennyire letisztultak. Oyle, a progresszív psytrance egyik leglelkesebb hazai zászlóvivője az utóbbi években ritkán ugyan, de olykor-olykor mégiscsak visszatér a stílushoz egy-egy szett erejéig.

"Játszom én még progpsyt, például, ha kifejezetten azt kérnek tőlem" - vallja be, de nem tagadja azt sem, hogy a szívéhez legközelebb ma már az experimentális elektro- vagy minimál ütemek és acides csavarások állnak.

Az A oldal ennek ellenére egy vérbeli progpsy-mix. Krumelur szimpatikusan őrült hangzásvilágát elhagyva olyan előadók számait következnek, mint XV. Kilist, Hujaboy vagy Suria. Utóbbi hallatán sokunkban felmerülhet a kérdés: volt-e élet a lakodalmas psytrance előtt? Valóban, az itt szereplő, Suria és DJ Franco kézjegyét viselő szám közel sem egy virágszedős fullon.

A továbbiakban olyan előadók kaptak helyet, mint Tromesa, a manapság egyre ismertebb lengyel Bigwigs formáció előző projektje, vagy a kísérletező kedvéről elhíresült francia Walhalla páros egy 2001-es felvételével - tagjai azóta külön-külön, Silicon Sound és Triptych néven is bevonultak a köztudatba.

Később felcsendül még a Der Eins Punkt is, egy ezidáig kiadatlan szám erejéig, majd a Gnome Effect Revelationje után egy klasszikus Vibrasphere-felvétel zárja a sort: a Moonsoon a legelső, Echo című lemezen jelent meg annak idején.

Dr. Zoidberg mixe, a 127 ugyanazzal a Deacons Disco című Krumelur-számmal kezdődik, mint tíz bpm-mel gyorsabb párja. A folytatásban Tiefschwarztól egészen Sven Väthig is eljuthatunk, ha nem térünk le az ösvényről, jelesül ahhoz az akár kultikusnak is nevezhető Mind Games című számhoz (itt Tobi Neumann remixében), melyben maga Sven papa mormolja hitvallását. Kid Chameleon és Anthony Rother is pattog-csattog egy keveset, végkifejlet gyanánt pedig egy Kraftwerk-klasszikus átdolgozása: a Showroom Dummies zárja a sort.

Psylife.hu