Manu Chao és Bocskor Bíborka közös munkája

Vágólapra másolva!
Manu Chao, az idei Szigeten is fellépő világhírű francia zenész társszerzőként közreműködött a nemrég alakult Magashegyi Underground zenekar egyik első számában. A formáció három alapítójának egyike egyébként a Megasztár harmadik szériájából ismert Bocskor Bíborka, két társa pedig Kardos Horváth János (Kaukázus) és Fodor Máriusz (FM Orchestra).
Vágólapra másolva!

A Magashegyi Underground kérdéses száma, a Szeplős Váll (ebből készült az első klip is) alapja egy próbán született, ahova véletlenül bekeveredett a Manu Chao egy dalrészlete. Ez a véletlen mix annyira megtetszett a zenekar tagjainak, hogy felvették a kapcsolatot José-Manuel Thomas Arthur Chaóval, aki örömmel felajánlotta segítségét.

A Szeplős Váll - melyhez a videóklipet Gróf Balázs készítette - a közszolgálati rádió könnyűzenei csatornáján az elmúlt időszakban a második legjátszottabb magyar dal lett. A csapatot pedig már gondozásába vette a CLS kiadó.

A kiadó sajtóanyaga szerint Pierrot már hallotta a dalt, és pozitívan nyilatkozott róla, üdítő hangulatúnak nevezve azt. Külön kiemelte az effektek, a scratch, a dub-delay és a filter által keltett friss hangzást, amelyek merész ellenpontjai az akusztikus gitárok kedvesen tábortüzes hangzásának.

Bocskor Bíborka a Megasztár legutóbbi szériájában tűnt fel. A romániai Csíkszentmártonba valósi lány érettségije után a marosvásárhelyi színművészeti főiskolára felvételizett: száz jelentkezőből tizenketten juthattak be, neki sikerült.

Később azonban abbahagyta az iskolát, és átköltözött Magyarországra. Egy lemezboltban dolgozott a műsorba való jelentkezéséig.

http://www.youtube.com/v/ANjhR2m2ASA

Magashegyi Underground: Szeplős váll

party.[origo].hu