Apollo 440 és Kosheen a Szegedi Ifjúsági Napokon

Vágólapra másolva!
A hazai fesztiválok palettáján az egyik legnagyobb múlttal rendelkező Szegedi Ifjúsági Napok idén is jelentkezik a nyári fesztiválévad végén - augusztus 22. és 26. között várja látogatóit az Újszegedi Partfürdőn. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

Az érdeklők számtalan programhelyszínen több mint száz koncertet hallhatnak nemzetközi és hazai sztárokkal, nem mellékesen a vízpart közelében. A Tisza vize, illetve a Partfürdő medencéi tökéletes napközbeni elfoglaltságot jelenthetnek. Sőt éjszaka a melegvizes medencénél filmvetítés is lesz.

Négy éve még csak tizenkétezer látogatója volt a fesztiválnak, míg tavaly már több mint harmincezer volt a résztvevők száma. Idén ellátogat a Damage című új lemezével turnézó brit Kosheen, illetve a rég nem hallott Apollo 440. A Kosheen és az Apollo 440 legénysége a pénteki illetve a szombati napot zárja majd a nagyszínpadon.

Az Apollo 440 hosszú hallgatás után lép föl hazánkban, és kizárólag Szegeden. Pályájuk Liverpoolban indult, ahol Trevor és Howard Gray egy kedves barátjukkal, Nokóval karöltve megalapították az együttest. Eleinte sok stílusba belekóstoltak, és főleg remixeket készítettek olyan nagy neveknek, mint a U2, vagy Lenny Kravitz.

Írtak zenét számítógépes játékokhoz is: az első nagy dobásuk a Playstation Rapid Racer nevű játék, majd az Astral Americához készült zenéjük vált óriási himnusszá, talán ezen felbuzdulva önálló albumot is megjelentettek.

Számtalan albumukon szívesen kalandoznak a stílusok között, túlnyomórészt a rock és a dance keretein belül. Rengeteg toplistás számot dobtak a piacra, biztos sokaknak ismerősen cseng a kicsit dzsesszes Krupa, a rockos hangvételű Ain't Talkin' Bout Dub, a kultikussá vált Stop the Rock, vagy akár markáns Raw Power.

Később bővült a csapat, így csatlakozott a kellemes hangú Mary Mary, a basszusgitáros Kenny Cougar, két dobos, név szerint Cliff Hewitt és Codish, valamint egy dj is, Harry K személyében.

A háromtagú Kosheen (Sian Evans az énekesnő, a két dalszerző pedig Darren Decoder és Mark Substance) óriásit robbantott első albumával, a Resist-tel, és a rajta lévő sok toplistás slágerrel. Elsőre mindenkinek a Hide U juthat a eszébe, ez hozta meg nekik a világhírnevet, de emellett érdemes még megemlékezni a Hungry, illetve a Harder című számokról is.

Zenéjük sok stílusból tevődik össze, megtalálhatóak benne a rock, a drum'n'bass és a triphop elemei is. Kokopelli című második albumuk jóval visszafogottabbra sikerült, itt inkább a gitáros aláfestésre koncenráltak, hanyagolva a drum'n'bass hangzásvilágát.