Ákos- és Bonanza Banzai-DVD is megjelenhet ősszel

Vágólapra másolva!
A Bonanza Banzai, Kovács Ákos régi zenekara a hírek szerint gyűjteményes DVD-albummal jelentkezik idén októberben a CLS Kiadó közleménye szerint. A megjelenés egybeeshet Ákos DVD-kiadásával. Egyelőre mindkét kiadványról folynak az egyeztetések.
Vágólapra másolva!

A 90-es évek népszerű zenekara, a Bonanza Banzai idén ősszel ünnepli 20. születésnapját. A jubileum alkalmából gyűjteményes album megjelentetésére készül a CLS Records - derül ki a kiadó hírleveléből (valójában a zenekar jövőre lesz csak húsz éves). Gondok okozhat, hogy Kovács Ákos, az egykori énekes is pont ekkor készül megjelentetni egy saját anyagot, ugyancsak DVD-n - és köztudomású, hogy egyébként sem ápol túl jó kapcsolatot egykori társaival.

Bérces Ádám, a CLS vezetője azt mondta, még folynak az egyeztetések, de ők mindenképpen szeretnék megjelentetni ezt a válogatást - ha nem is most ősszel, de legkésőbb jövő tavasszal. Az albumon klipek, koncertrészletek és eddig soha nem látott archív felvételek is helyet kapnak. Ilyen például az egykori Csillag Születik című tehetségkutatón való Bonanza-fellépés.

A Bonanza Banzai zenekart 1987-ben alapította Kovács Ákos és Hauber Zsolt, egy évvel később csatlakozott hozzájuk Menczel Gábor. A felbomlásig, azaz 1995-ig tizenegy albumot adtak ki, és a kilencvenes évek meghatározó hazai zenekarává váltak. Sokan csak a magyar Depeche Mode-ként emlegették. Ákos három évvel ezelőtti "Az utolsó hangos dal" nevű turnéján Zsolt és Gábor vendégként szerepeltek egy-két régi Bonanza-szám elejéig.

party.[origo].hu