Megelevenedik a halott rapper

Vágólapra másolva!
Tíz évvel Notorious B.I.G. halála után filmet csinálnak a huszonnégy évesen lövöldözésben  elhunyt rapper életéről. A mozi egyik producere Biggy egykori barátja a soknevű P. Diddy lesz.
Vágólapra másolva!

A filmkészítők egyik fő gondja az volt, hogy a castingok során nem akadtak sem az amatőrök, sem a hivatásos színészek között olyanra, aki hitelesen el tudta volna játszani a rappert.

"Nagyon nehéz dolga lesz a színésznek, ha meg akarja ragadni Biggy személyiségét. A hollywoodi színészek közül kizárólag Forest Whitaker lenne rá képes." - nyilatkozta egy angol internetes lapnak Wayne Barrow Notorious egykori menedzsere. Azonban ez problémás lenne, hiszen a színész ötvenes éveiben jár, a rapsztárt pedig huszonnégy évesen ölték meg.

A hírek szerint végül az egyik meghallgatásra besétált egy színész, aki döbbenetesen hasonlít Biggyre, oly annyira, hogy a rapper édesanyja is saját fiát vélte felfedezni benne. A hírek arról nem adnak tájékoztatást ki ez a fiatalember.

Ha minden jól megy, a forgatás már az év végén elkezdődhet. A történet alapja Unbelievable: The Life, Death, and Afterlife of the Notorious B.I.G. című könyv. A mozi rendezője George Tillman lesz, és producerei között szerepel egykori barátja P.Diddy és a mogul édesanyja is.

Notorious B.I.G.-t (polgári nevén Christopher Wallace-t) 1997. március 9-én gyilkolták meg, alig fél évvel az után, hogy a nagy ellenségnek tartott Tupac Shakurt is lelőtték Los Angelesben. A két rapper halálának körülményei máig is tisztázatlanok.

Notorious B.I.G. - Juicy

party.[origo].hu