Nature One: Európa legnagyobb szabadtéri technofesztiválja

Vágólapra másolva!
A Nature One Európa legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja, idén már tizenharmadszor rendezték meg. Ott voltunk, körülnéztünk.
Vágólapra másolva!

Az első Nature One-t 1995-ben rendezték, jelenlegi helyszínétől még jó pár tíz kilométerrel távolabb, a fapados légitársaságok által használt Frankfurt/Hahn repülőtér területén.

Egy évvel később a szervezők igazán exkluzív környezetbe, egy volt katonai bázis területére költöztették Európa legnagyobb, kétnapos szabadtéri technofesztiválját.

Így a sok tízezer partyőrült azóta is Pydna silói között táncolja magát félholtra.

A pydnai telep igazi katonai objektum, három kilométerre délre fekszik Kastellauntól.

Minden irányból méretes szögesdrótos kerítések és őrtornyok veszik körül, hiszen korábban a NATO atomrakétáit őrizték itt.

A valóban exkluzív környezetben évről évre többen buliznak, idén ötvenezer látogatót regisztráltak két nap alatt, ami ötezerrel több a 2006-osnál.

Forrás: [origo]

A Nature One olyan, mint itthon a Sziget, csak akármilyen "sátorról" legyen szó, biztos, hogy elektronikus zene szól benne. A terület persze kisebb, de a hangulat hasonló: mobilvécék, rengeteg kajálda, minden, aminek lennie kell, s persze folyamatosan áramló tömeg - néha lépni sem lehet.

Forrás: [origo]

A rendezvény a "színpadok" tekintetében viszonylagos állandóságot mutat, van négy nagy (a legnagyobbat, az úgynevezett Open Air Floort a központi őrtorony alatt alakítják ki, félelmetes hangulatot teremtve) és sok kicsi. Ezeket Németország (és a világ) legnevesebb klubjai állítják fel, van helye a hamburgi Tunnelnek, az angol Gatecrashernek és a Cocoonnak is.

Forrás: [origo]

A helyszínek a klubok esetében is különlegesek, a legtöbbet a rakéták tárolására használt silókban/bunkerekben alakítják ki - akiknek itt nem jut hely, azok mennek sátorba, a dombok tetejére. Nyaktörő mutatvány ezekre sok órás mozgás után, a hajnali órákban felmászni. A bunkerek hátránya, hogy szellőzésük gyakorlatilag nincs, szűkösek is, a hangzás pedig nagyon erős, füldugó kötelező.

Forrás: [origo]

A "Nagyszínpadon" idén a nemzetközi trance krémje vonult fel, Ferry Corsten, Armin van Buuren és Paul van Dyk is játszott. Utóbbi jó félórás késéssel állt laptopjai mögé, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy az eredeti idő szerint távozzon. Kicsit lélektelen játéka sem tudta viszont elrontani a kétnapos élményt.

tygger

Forrás: [origo]