Ward 21 - a legütősebb jamaicai dancehall este az A38-on

Vágólapra másolva!
A dancehall egyik "alapító" formációja, a teljesen őrült Ward 21 kvartett lép föl szerdán az A38-on. Brutális, szélsebes raggák, súlyos ütemek és a Love Alliance.
Vágólapra másolva!

A teljesen őrült jamaicai dancehall-kvartett két év után játszik ismét az A38 állóhajón. Mégpedig a hírek szerint a legütősebb dancehallt, amit az utóbbi időben készítettek.

A Ward 21 egy kingstoni pszichiátriai klinikától kölcsönözte a nevét - mondhatjuk, hogy nem rossz választás. A megátalkodottan kattant négyes - Andre, Mark, Kunley és Ronaldo kvartettje - a "dancehall-alapító" legendás producer, Prince Jammy stúdiójában állt össze, mivel mindannyian az öregnél dolgoztak.

Az eleinte poénnak induló jamming hamarosan komolyra fordult, és már az első lemez, a 2001-es Mentally Disturbed elsöprő sikert aratott.

Pedig nem habkönnyű reggae-ről van szó, hanem húzós, döngölős, már-már hardcore-ütemekről, kőkemény riddimek közé ékelt minimálelektronikáról, ami fölött a négy srác tolja elképesztően technikás raggáját - írja a zenekar ismertetőjében a klub.

Ha viszont ennyi nem lenne elég az estére: a magyar raszták sem fognak hiányozni. A Love Alliance egy szövetség a reggae-zenéért, a pozitív gondolatokért, és az emberekért - írja magáról a formáció. A Love Alliance szíve Bosi, aki hosszú évek óta terjeszti a reggae-igét, de vele lesznek még ezen az estén Krama, Biggiebwoy és mc Kemon is.

Ward 21- Live

party.[origo].hu