Dzsessz és hiphop - Deep-lemezmegjelenések

Vágólapra másolva!
A Deep Music kiadó ezen héten hiphoppal, dzsesszel és a legkülönbözőbb karibi gyökerű zenékkel mutat utat a füleknek.
Vágólapra másolva!

A Release Party címmel megjelent anyag nemcsak új Dilated Peoples zenékkel szolgál, hanem egy olyan filmmel is, amin a kaliforniai hiphop-trió elmúlt nyolc évét követhetjük nyomon. Állomásai bemutatják a felemelkedést az underground színtérről, a mainstreamben is elért sikerekig, turné Kanye Westtel, ellentétek a kiadóval és egymás között, családi tragédia, és végül hazatérés a független hagyományokhoz, egészen pontosan a Decon kiadóhoz. A filmet nem más rendezte, mint a Decon tulajdonosa Jason Goldwatch, aki többek között olyan előadóknak készített már videókat, mint Pharell, Eric Sermon, Ludacris, Common vagy Damien Marley.

Z-Trip

Z-Trip napjaink egyik legnagyob dj-je. Megbecsült tagja az amerikai "lemeztjátszó" közösségnek, zenélt már a Rolling Stones előtt is, de amúgy sem meglepő számára több tízezer ember előtt fellépni mindenféle fesztiválokon. Saját zenéi is igen keresettek, korai megjelenései igen komoly összegekért cserélhetnek gazdát a világhálón. Új lemeze tulajdonképpen az X-Boxra megjelent All Pro Football játék soundtrackje, és ennek megfelelően kellően kemény: rock és hiphop. Olyan mc-k közreműködésével, mint Aceyalone, Chali 2Na, Gift Of Gab, és Lateef.

VP Jukeboxs

Előbb zenegép karbantartással, később lemezeladással vette ki részét a jamaikai zeneiparból a Chin házaspár (Vincent és Patricia), hogy aztán nevük kezdőbetűit tartalmazó kiadójukkal már New Yorkból terjesszék a karibi zene összes válfaját. A VP felelt többek között olyan előadók nemzetközi berobbanásáért, mint Sean Paul és Beenie Man, de a Strictly Best és a Reggae Gold is innen származnak. Most öt különböző, a VP gondozásában megjelent válogatások jelentek meg. A Mother's Love Inspirational, Songs To The Father Vibes, Irie Meditation mind a legnevesebb, a szigetcsoporthoz kötődő előadók szerepelnek.

Még egy 2Pac

Több mint tizenegy éve halt meg 2Pac, azóta számtalan album látott már napvilágot nevével fémjelezve, most itt egy újabb a The Way He Wanted It Book harmadik darabja. A legutóbbi hírek szerint Tupac anyja éppen perrel fenyegeti a raper egykori kiadóját.

Mak Murphy: Bolero de Sata

A Tribe Called Quest klasszikus remixekkel lepte meg a hiphop kedvelőket Classic Remixes & Productions Of... Tribe Called Quest. A Sonorama Ep Collection, már a jazz népének szól, rajta a világ egyik legjobb énekesének tartott Mark Murphy felvételeivel. A Marsmobil eddig is a jazz, minimálelectro és lounge pop stlíusjegyeket elegyíttette és ez nem lesz másként Une Affaire De Mode Et De Musique-on sem.

party.[origo].hu