Chi: flyerekről a lemezboltokba

Vágólapra másolva!
Partyk szórólapjai helyett a lemezboltokban találkozhatunk a hétéves Chi Recordings nevével. Egyebek mellett azért, mert a korábbi sikeres partysorozat, az Ablak-A-Dubra az utóbbi másfél évben már az egykori Chi-alapító dj, Naga újabb kiadójához, a Hairyhez köthető.
Vágólapra másolva!

Az egyszeri partyzó csak annyit vehetett észre az utóbbi időben, hogy egyfelől a Chi Recordings sokkal kevesebbet hallat magáról, mint korábban, másrészt nem látni együtt játszani a hajdan fogalommá nemesült Naga, Kevin párost. De mi történt valójában?

Ahogy Kevin aka Fine Cut Bodies, a Chi Recordings kiadó vezetője magyarázza: "Kicsit elfáradtunk a buliszervezésben, 5-6 év után már nem tudtunk ugyanúgy lelkesedni. Így most másra koncentrálunk, hiszen a Chi lemezkiadó, nem buliszervező csoportosulás. Én is többet vagyok a stúdióban, rakjuk össze a következő kiadványokat is, van munka..."

Ennek ellenére Chi Faculty elnevezéssel szórványosan továbbra is szerveznek partykat, de heti és havi rendszerességű bulikra mostanában nem számíthatunk. Talán azért sem, mert Naga két éve szakított a labellel, ami sokaknak feltűnt, de nem kommunikálták. "Ha valaki megkérdezte, elmondtuk, de nem éreztük ezt olyan fontosnak, hogy bulvárhírszerűen világgá kürtöljük, utóvégre a Chinél jórészt továbbra is ugyanaz a csapat dolgozik, mint eddig."

Naga szerint sem kell dramatizálni a szakítást, egyszerűen arról van szó, hogy más zenei utakat keresnek - de hozzátette, hogy az AAD partykat ő viszi tovább, hiszen a sorozatot még a Chi Recordings feltűnése előtt indította.

A Chi tehát a lemezkiadásra fordítja energiáit, annak ellenére, hogy utóbbi hónapokban ezen a területen sem volt aktív, az utolsó kiadványa tavaly decemberben jelent meg. Ennek oka prózai: tavaly novemberben csődbe ment a Chi angliai terjesztője, az Intergroove.

A tagok már azon gondolkodtak, hogy felhagynak a bakelitlemezek kiadásával, és áttérnek a teljesen digitális terjesztésre. Ekkor azonban sikerült megegyezni egy új angliai disztribútorral, a Z Audióval, úgyhogy a dj-k és más vájtfülűek ismét kereshetik chis bakeliteket az üzletekben.

Természetesen nem kizárólag break-kiadványokról lesz szó. Kevin nem először tiltakozik breakkiadó titulus ellen: "A Chi sohasem volt breaklabel. Három CD- és egy DVD-megjelenésből csak egy volt breakbeat, és ez az arány a bakelitkiadványoknál is hasonló."

A várhatóan szeptemberben megjelenő Cup Of Chi 10-en például Kodektől egy downtempo-, Synus 0006-tól egy techno-, míg FCB-től (aki maga Kevin) egy breakbeat-szám hallható majd. Ezt a kiadványt pedig szép lassan követi a többi.

Aki meg élőben kiváncsi Kevinre, az szeptember 7-én a Cökxpon Ambient Caféban találkozhat live produkciójával.

Peter Poppara