Vágólapra másolva!
Westbam dél-amerikai fellépések helyett jön a budapesti Maydayre október 22-én, de itt lesz ATB és Dave Clarke is. A tulajdonosváltás után most új helyszínen, a Syma-csarnokban rendezik a megapartyt.
Vágólapra másolva!

Nemrég felröppent a hír, hogy idén nem lesz Magyarországon Mayday, mígnem nyár elején a német I-Motion (többek között a Nature One Fesztivál szervezője) ismét áldását adta a magyar Mayday 2007-re, amely idén a Syma-csarnokban várja a közönséget.

A két évvel ezelőtti helyszínt, a Hungexpo F2-es pavilonját lebontották, az Aréna pedig nem alkalmas arra, hogy több színpadon teljes értékű bulit lehessen benne tartani - mondta kérdésünkre Sárdi Péter szervező.

Hozzátette, úgy hírlik, egyesek sopánkodnak, hogy az idei Maydayen kevesebb lesz a techno, és több a house, de nincs igazuk: két terem tömve lesz technósokkal (az electrótol a hardtechig), és a legelső alkalom kivételével eddig is, minden évben működött house-terem.

Tavaly egyébként a német anyavállalat, a Mayday Gmbh tulajdonosai eladták a jogokat az I-Motion-nak, amely Európa egyik legnagyobb rendezvényszervező cége. A hazai brigádban is átalakulás volt, Sárdi Péter mellől kiszállt addigi szervezőtársa. Ekkor vette meg a jogokat a Fame Promotion, amely továbbra is igényt tart Sárdi többéves szervezési tapasztalatára.

Sárdi Péter elmondta, eddig a német anyacég nem szólt bele a szervezésbe: a különböző országok Mayday-rendezői között egyedülálló módon, még a fellépők bookingját is maga intézte, amellett, hogy új arculatot és jelmondatot is választott minden évben.

Fotó: Lars Behrendt
Ilyen volt egy éve Dortmundban

Ez utóbbira azért volt szükség, mert eddig rendre a németországi esemény előtt tartották itthon a megapartyt, így sohasem volt még kész az azévi arculat. Az I-Motion azonban most kikötötte, hogy idén már meg kell várni a németországi anyarendezvényt.

A negyven dj-vel készülő hazai Mayday újdonságairól még nem árultak el semmit a szervezők, csak annyit tudni, hogy minden eddiginél profibb lézertechnikát akarnak bevetni. A buli jelmondata a "New Euphoria", és ezt a látványban is szeretnék visszaadni. Már vásárolják a fellépők repülőjegyeit mostantól akár naponta lehetnek újabb információk.

A következő fellépők tűnnek biztosnak a line up szerint:Coyote, Adam Cro, HotX, Dejan Milicevic vs Marko Milosvaljevic, Silicon Soul, Westbam, ATB, Members of Mayday, Cristian Varela, Dave Clarke, Felix Kröcher, Newl, Jankec, Sutter Cane, Jay Cortez, Misjah, Smith vs Zsiros, Budai, Gayle San, Frank Kvitta, Pet Duo, Amok, Nilux vs Killswitch, Szeka vs Julian, Cartman, b2b, Kormix, Manic_N, Andrew Boy, Clark, GoodSpeed, Chriss, Kühl, Paolo Mojo, Luke Fair, AnthonyPappa, Slam Jr, Stamp, Slide, Breeth.