Fiatal, rossz lányok az Olof Palme Házban - helyszínváltozás!

Vágólapra másolva!
A szeptember 7-ére, péntekre a Mokka Cukába tervezett Lollipop buli helyszíne megváltozott és az időjárás miatt a bulit az Olof Palme Házban fogják megtartani. A Lollipop buliján a francia Teenage Bad Girl formáció játszik - amely valójában két fiú projektje.
Vágólapra másolva!

A Teenage Bad Girl kiemelkedik a vicces nevű francia előadók mezőnyéből, hiszen egyrészt neve egy ötven évvel ezelőtti angol trash-filmet idéz (rossz útra tért lázadó fiatalok megállás nélkül buliznak), másrészt a fantáziát beindító név mögött kétes erkölcsű tinilány helyett két, ránézésre szolid, jólnevelt srác bújik meg.

Guillaume Manbell és Grégory Kazubski egyaránt 1982-ben született, előbbi Párizsban, utóbbi a züllött életű szimbolista költő, Paul Verlaine szülőhelyén, Metzben - és ha nincs az internet, sosem találkoznak - olvasható a buli sajtóanyagában.

Két éve Kzaubski egyik (Gui Alyoa néven jegyzett) számából Greg is készített egy remixet, amely olyan jól sikerült, hogy elhatározták, együtt fognak zenélni. Az első Teenage Bad Girl-maxi Hands Of A Stranger címmel tavaly jelent meg, és egy sor jelentős electro-dj lemeztáskájába bekerült; Arthur Baker, Erol Alkan, Ewan Pearson, Hell, Mylo, Paul Woolford és Vitalic mind rongyosra játszotta. Utóbbinak annyira bejött a zene, hogy szerződtette a srácokat: a TBG debütáló albuma a Citizen Recordsnál jelent meg márciusban.

A Cocotte-ban benne van minden, amit ez a koszos-zajos, fúrós-faragós, reszelős-döngölős, búgatós-pörgetős zenei vonal tud. Az alap természetesen a Daft Punk, amely Gui és Greg életében is meghatározó szerepet tölt be: az addig iskolai hc-punk- és rockzenekarokban játszó, illetve klasszikus zongorát tanuló fiúk a Homework album hatására fordultak az elektronikus zene felé, majd a kilencvenes évek végi French Touch-hullám juttatta révbe őket.

A tinirocker múlt és a Daft Punk iskolateremtő hangzásvilága iránti rajongás mellett erőteljesen érződik a lemezen Gui vonzalma az experimentális zenék, elsősorban az Aphex Twin iránt. Detroit is áthatja a lemezt, úgy a klasszikus, motorvárosi techno update-elése, mint az ős-punk garázs-rock zenekarok, az MC5 vagy az Iggy Pop-féle Stooges gitárriffjeinek elektronikus leképezése révén.

A srácok mindennek tetejében még a romantikus-melankolikus sanzonok tudatalatti bevésődését sem szégyellik felvállalni; tisztelegnek a "francia Elvis", Dick Rivers előtt, a lemezt pedig a Voulzy-Souchon szerzőpáros (az ottani Zorán-Dusán) egyik dalának feldolgozása zárja.

http://www.youtube.com/v/atby-LDyy1o

Teenage Bad Girl: Cocotte

A Teenage Bad Girl persze nem is francia lenne, ha zenéjéhez nem társulna nagy finesszel kitalált imidzs: a 20. század fordulójának bordélyházi feslettsége és a klasszikus rokkenroll-dekandencia nagy adag öniróniával keveredik (az ehhez tökéletesen passzoló lemezborítóikat az erotikus pop-artot újragondoló zseniális holland grafikus, Parra tervezi). Ezek a romantikus robot-rockerek nem viselnek robotmaszkot, így nyugodtan lehet velük kokettálni.

party.[origo].hu