Ismét Budapesten a VNV Nation

Vágólapra másolva!
Szeptember 8-án a Kultiplexben gyülekezhetnek, akik a két és fél évvel ezelőtti fergeteges hangulatú hazai bemutatkozása után ismét meg akarják nézni a futurepop évtizedes hírű formációját, a VNV Nationt. A szombat este a hajnalig tartó afterpartyval, és a német Head-Less EBM-futamaival válik majd teljessé.
Vágólapra másolva!

Victory Not Vengeance (Győzelem, nem bosszú) a mottója annak az eredetileg Dublinból és Londonból származó, ám ma már Hamburgban tevékenykedő szerzőpárosnak, melyet VNV Nation néven ismernek az elektronikus zenei színtéren. Ronan Harris és Mark Jackson zenéjében a trance, a szintipop és az EBM összetevői olvadnak össze, egy általuk futurepopnak nevezett eleggyé. 1999-ben megjelent harmadik albumuk, az Empires tette őket ismertté.

A VNV Nation zenéje sokszor ellentmondásos elemeket tesz egymás mellé: modern, elektronikus tánczenei ütemek dallamos és klasszikus tételekkel fuzionálnak, mintegy szimbolizálva az európai civilizáció sajátos történetét, melynek mindig meghatározó jellemzője volt a modern és az ősi kultúrák, az elvont misztikum és a racionális, "haladó" világlátás küzdelme. Erre a küzdelemre is utal a zenekar mottója.

Az együttes két és fél év után tér vissza Budapestre: szeptember 8-án, szombaton a Kultiplexben mutatja be legutóbbi, Judgement című albumát. A koncertre limitált mennyiségű belépőt bocsátanak ki: összesen 350 fő lehet ott az eseményen, mely a német EBM-csapat, a Head-Less produkciójával indul, és az afterparty után, hajnalban ér majd véget.

party.[origo].hu