Spontán felhajtás - válogatott a magyar MTV

Vágólapra másolva!
Szombat este ért véget az október 1-jén induló magyar Music Television műsorvezető-válogatása. A versenyzők előtt álló utolsó feladat - egy fergeteges buli megszervezése - távolról sem a kihívások keltette feszültség levezetését szolgálta.
Vágólapra másolva!

A szigorú szórás után nyolcan maradtak a mintegy kétszáz jelentkező közül, akik az MTV vj-casting-felhívására két, legfeljebb harminc másodperces videót töltöttek fel az internetre. Beszédes és lendületes fugurák, más közös pont azonban nincs bennük. Noha a magyarországi MTV arculata már hónapok óta kialakult, mintha a megdöbbentően szűk körű (négytagú) magyar vezetőség továbbra is a lehető legtöbb vasat tartaná a tűzben.

Mint Neszmélyi Bea szerkesztő elárulta, nemcsak az szükséges, hogy a jelöltek jól mutassanak a kamera előtt és ügyesen fogalmazzanak: idővel a karakterük, sőt saját személyiségük fogja az egyik legmeghatározóbb szerepet játszani a csatorna saját gyártású műsoraiban.

A 22-25 éves jelöltek között van balassagyarmati partyszervező arc, kiskunhalasi történelemtanár, a tévézésben már tapasztalatot szerzett pesti színésznő és négy nyelven beszélő, nemrég hazatelepült világpolgár, szóval a verseny végkimenetele nehezen kiszámítható.

Horváth Vanda főszerkesztő elmondta, a csatorna zenei felhozatala az egyes stílusok underground vonalát kívánja képviselni, a nem zenei műsorok tematikája pedig szintén a sokszínűségre törekszik, mindez együtt tehát több területen tanúsított jártasságot igényel.

A csatorna olyan széles közönséget céloz meg, amely nem kíváncsi sem a felhígult urban stílusra, sem a lejárt elektronikus irányzatokra, viszont annál inkább a gyökerekig visszanyúló hiphopra, a progresszív elektronikára, a kevéssé ismert világzenei irányzatokra és a keményrockra. Nehéz ugyanakkor megtalálni az átfedéseket, hiszen például a metál és a fekete zene rajongótábora igen zárt közösség, és nem kifejezetten nyitott más zenékre.

A jelölteknek az elmúlt egy hétben meglepetésszerűen kiosztott feladatok ennek megfelelően változatosak voltak: mélyinterjú a csepeli gyártelep kies hangárjai között élő hajléktalanokkal, beépülés egy-egy nehezen kezelhetőnek tekintett magyar együttesbe, ajándékcsomag készítése a Ferihegyre érkező turisták számára, pólóosztogatás a Váci utcán.Széles célközönség

Mindemellett a folyamatosan bekapcsolt kamera állandó stresszhatást jelentett a jelöltek számára. Mint egyikük elmondta, minden egyes gesztus, szó, pillantás számít, és valójában ez jelenti a legfárasztóbb tényezőt az egész folyamatban.

Forrás: [origo]
Visszafogott bulizás

A felvételeket szeptember végére összevágják, és a teljes folyamat Felhajtás címmel reality-formában az MTV Hungary első saját gyártású műsoraként kerül képernyőre.