Az őrült, a macsó és a csábító

Vágólapra másolva!
A Jövő Házában szombaton rendhagyó táncestre készülnek. A csatorna Médiafesztivál keretében a helyi adottságokat, a videót, a zenét és a közönséget is felhasználva kortárs táncba kerülhet a látogató.
Vágólapra másolva!

A személő is részese lehet az előadásnak, a táncosok provokálják a közönséget, miközben dj-k játszanak és a kivetítőn látható képek hangulata is formálja az eseményeket- így foglalta össze a szombati performanszestet Szentesi Adrienn, a Sin Kulturális Központ munkatársa.

Kortárs tánc videóval és élő zenével, egy előadás. A realtime-videó, vagyis a jelenidejű történések mozgóképes megjelenítése keveredik a konzervfelvételekkel, vagyis a korábban elkészült anyagokkal, így a két eltérő időben játszódó kép és a koreográfia keveredik a dj keverte zenével és a táncosok mozgásával.

Az állandó karakterek közül mindig felbukkan az őrült, a macsó, a csábító, az ártatlan, a táncosok bemutatják, néha eltúlozva, milyenek is vagyunk.

A színpadi táncperformansz keretében kilép a színházi közegből, hogy olyan közösségi tereket vegyen birtokba, ahol közönség új kontextusban, testközelben találkozhat a tánccal, hiszen az ott történik.

Néhány helyen már találkozhattunk hasonló előadásokkal, akár most is táncoló művészekkel. Néha feltűnnek kávézókban, ahol az első pillanatokban nem is vesszük észre, hogy egy előadás részesei lettünk.

Adott jelre indulnak el az események és lényegülnek át az egyszerűen közönségnek tűnő emberek. A mostani bulin az egyik zene indítja majd el a forgatagot, de azt csak ők tudják, melyik.

Forrás: [origo]
Nem az ártattlan

Gergely Attila dj-zik, Nagy Zoltán fele a fényekért, a vizuál szekció pedig Zambrzycki Ádám felelőssége. A néha improvizációs káoszban táncoló Grecsó Zoltánt, Juhász Katát, Lipka Pétert, Nemes Zsófiát és Sebestyén Tímeát, Juhász Kata rendezte egésszé.

party.[origo].hu