Londonban már mobilról játszanak a dj-k

Vágólapra másolva!
Egyedülálló módon debütál az O2 legújabb, Cocoon névre hallgató mobilkütyüje. Egy Ministry of Sound-buliban Patrick Hagenaar egy félórás szettet játszik - hagyományos cédélejátszók helyett azonban két O2-mobilról dübörög majd a zene. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

A táncolók szórakoztatásán kívül a cél a Cocoon zenei lehetőségeinek bemutatása. "Mindig is szerettem kitolni a határokat, ha zenélésről és technológiáról van szó. Úgy gondolom, ez egy kiváló lehetőség, hogy valami egészen újat és különlegeset csináljak. Nagyon izgatott vagyok, és persze ideges is, mert tudom, nem lesz egyszerű dolog abbahagyni!" - mondta Hagenaar.

Korábban is próbálkoztak már dj-k azzal, hogy mobiltelefonok segítségével készítsenek zenét, de ezen a szinten és ilyen kiváló hangrendszeren még sohasem tartottak mobil-dj-partyt.

Hagenaar szerint a legnagyobb kihívást a zenék beállítása jelenti, hogy minden pontosan ott és akkor kezdődjön, amikor ő akarja. "Ha egyszer lenyomtam a play-t, már nem lesz lehetőségem javítani."

Akkor sem kell elcsüggedni, ha nem tudunk a hétvégére Londonba ruccanni: a produkcióról audió- és videofelvétel is készül, így aki nem volt ott, megnézheti és meghallgathatja a klub honlapján.

Bár a Cocoont nem szánják komoly felszerelésnek, Hagenaarnak azért van elképzelése arra is, később hogyan húzhat hasznot a készülék képességeiből.

"Szeretnék néhány zenei szoftvert rápakolni, így ha valami jó ötletem támad, menet közben is kipróbálhatom. Azt hiszem, néhány éven belül a mobiltelefonok sokkal inkább miniszámítógépek lesznek, amivel ez lehetségessé is válik. A Cocoon nagyon vagányul néz ki. Most meglátjuk, mit tud a kicsike..." - mondta a dj a Ministryofsound.com-nak.

Housemusic.hu

Forrás: [origo]
Egy Cocoon