Az elektronikus zene meghódítja Ugandát

Vágólapra másolva!
"Felejtsd el a kecskeversenyt, itt a Trance Nite!" Ezzel a címmel számol be az ugandai hírportál, hogy az elektronikus zene meghódítja az országot. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

"A Trance Nite a nyugati zenéről szól, arról a fajtáról, ami áthidalja a korosztályok közti szakadékokat" - írja a hírportál. A láz a Club Silkből indult az év elején, itt tartják kéthetente a Trance Nite-bulikat, ahol az egyik rezidens-dj afrobeats, garage, jungle, salsa, house, twist és trance európai fülnek meglehetősen érdekes egyvelegével szórakoztatta a bulizókat.

Az elekrtonikus zene mára a beszámolók szerint meghódította az egész országot. A következő hónapban tartják meg az első elektronikus zenei fesztivált International Trance Camping Festival néven a Bujagali Fallsban található Eden Rock Resortban.

Az igazán nagy partyt decemberben tartják, erre az alkalomra húsz ökröt, nyolcvan kecskét és rengeteg baromfit vágnak le a szervezők. Lesz még bungee jumping, lovaglás, quad, rafting, kajak és természetesen diszkó.

A cikk szerint az rendezvény mögött a Silk rezidense, Tone International áll; ő lesz az, aki "pörgeti a népszerű táncolható zenét, ami majd megőrjíti a rajongókat" - fogalmaz a New Vision.

A szervezők nem árulnak zsákbamacskát: az érdeklődők azt is pontosan megtudhatják, milyen zene várható a fesztiválon. A trance-ről és a house-ról azt írják: "A kilencvenes években kifejlődött elektronikus zenei műfaj, melynek tempója százharminc-százötven bpm-es. Ismétlődő dallamfutamok jellemzik, valamint oda-vissza változó zenei forma."

Forrás: [origo]
Party a Club Silkben

"Gyakran fordulnak elő bennük crescendók (fokozatos erősödés) és kiállások. Mivel ezeket a zenéket majdnem mindig nightclubokban és a belvárosokban játsszák, nevezhetjük klubzenének is" - olvasható Uganda legnagyobb hírportálján.

Housemusic.hu