Ismét szól a Mono - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Szezon van. A szüret és a borfesztivál mellett Bomb the Jazz, Megaherz, idénykezdő, klubnyitó - tehát sok olyasmi, ami nem csak azért érdekes, mert zárt helyre lehet menekülni az időjárás elől.
Vágólapra másolva!

A legrégibb hazai szabadstílusú klubestnek tartott Bomb the Jazz a "kivétel erősíti a szabályt" jegyében - több élőzenét ígér a szezonra és kevesebb hiphopot - a Slum Village-dzsel nyit. Ízig-vérig amerikai hiphopcsapatról van szó, minden elvárható formai és hangzásbéli követelménnyel.

Roppant energiák gyűlhettek össze a nyáron a Monóban, hiszen rögtön két napon keresztül (keveset alvók kedvéért: péntek-szombat) nyitják meg a klubot. A Lick The Click!-től a minimálig, FineCutBodies liveactjétől a house-ig sok minden várható az Ó utcában.

Ha már a szombati eseményeknél tartunk: a Hajógyári-szigeten, a Dokk Clubban Sandy Rivera mutatja meg, milyen house-zenéket hozott magával. Az angol dj először jön Magyarországra, bár az elmúlt napok időjárása alapján akár otthonosan is érezhetné magát.

A MegaHerz Inetrnational Music Festival a jól bevált Supersonicot nézte ki magának erre a szombatra. A legutóbbi két bulihoz képest - ahol főleg befutásra váró előadók remekeltek - most nemzetközi mezőny ismertebb neveit hívták meg a szervezők.

A goa ezúttal lemaradt az étlapról, kedvelőinek októberre ígérnek kárpótlást. Lesz viszont Mihai Popoviciu (melankolikus electropoptól az ebm-ig), Nad Mika (trash-től az elektropunkig), Numek-féle, már-már hardcore d'n'b, illetve a hasonló stílusban utazó Djane Missus & Dj Romanus.

Már ez a felhozatal is elegendő lenne ahhoz, hogy nyugodt szívvel fesztiválnak nevezzük a megmozdulást, de összesen több mint egytucat fellépő érkezik az egykori Goldberger-gyárba.

Balogh Zsombor