Nigériai-osztrák reggae a Trafóban

Vágólapra másolva!
A Nigériában született, jelenleg Bécsben élő 3GGA dj-ként kezdte zenei karrierjét, és a mai napig a város egyik legfoglalkoztatottabb dj-jének számít, ha hiphopról, reggae-ről vagy éppen r'n'b-ről van szó. Jövő hét pénteken, a Trafóban, a Love Alliance buliján produkálja magát.
Vágólapra másolva!

A fellépés nem egyszerű dj-zésből fog állni, 3GGA ugyanis a mikrofonnal is remekül bánik. Kicsit meglepő ugyan, amikor az igazi roots-kiejtés néha német nyelven szólal meg, de hát ez van. A multikultinak nincsenek határai.

Első felvétele még 2001-ben jelent meg Stereotype-pal közösen, a G-Stone kiadónál, de Lion's Dub című trackje egy ideig még az angol drumandbass-lista élén is tanyázott.

Az utóbbi években leginkább az újra virágkorát élő dancehallban találta meg a helyét - olyan előadókkal lépett fel, mint Sean Paul, Alozade, Zumjay, Daddy Freddy és Tony Torch.

3GGA a Trafóban elsősorban előadói oldalát mutatja meg. A nigériai művészt Ausztria legaktívabb soundja, a számos sikeres lemezmegjelenést magáénak tudó Bassrunner Soundtribe kíséri el.

A Bassrunner vezetője, selectora, Loopus már a kilencvenes évek közepe óta meghatározó tagja az együttesnek. Először főleg jungle- és hiphop-berkekben szerzett nevet magának, aztán (újra) rátalált igazi területére, a reggae-dancehallra.

A házigazda szerepköre és az ezzel járó bokros teendők a szervező Love Alliance-re és egyik oszlopos tagjára, mc Kemonra hárulnak majd az este folyamán.

party.[origo].hu

http://www.youtube.com/v/IapYixqlkGU

Ízelítő