Rave-dszessz és Chemical-remix

Vágólapra másolva!
Ewan Pearson olyan duplamixszel állt elő, amit már az eredeti előadók neve is elad képes adni (Chemical Brothers, Moby, Depeche Mode), Henrik Schwarz pedig egy rave-dszesszel, mintegy igyekezvén kitörni a skatulyákból.
Vágólapra másolva!

Ewan Pearson, a brit zeneszerző és dj elsősorban produceri munkáival vált ismertté, dolgozott együtt a Goldfrappel, Gwen Stefanival, Tracey Thornnal és a The Rapture-rel is. A hírek szerint most éppen Anthony Gonzales lemezén munkálkodik, de közben a !K7 kiadó megjelenteti legsikerültebb remixeit a Piece Work című duplaalbumon.

Ha csak végigfutunk a remixelt előadók listáján, megállapíthatjuk, szinte biztosan sikerre számíthat a lemez. Olyan csapatok nevei szerepelnek a borítón, mint a Chemical Brothers, Moby, a Depeche Mode, a Goldfrapp, a Playgroup, a Röyksopp, a Freeform Five, a Franz Ferdinand, a The Rapture vagy a Pet Shop Boys.

Belehallgatva pedig kiderül, hogy az új verziók néha house-lüktetéssel operálnak, máshol kifejezetten trance-esek, sőt merengőn elszállósak.

De térjünk át a !K7 másik aktuális kiadványára! Henrik Schwarzot csendes és szerény dj-nek tartják, olyannyira, hogy a hírek szerint karrierjének első másfél évtizedében szinte ki sem mozdult a stúdióból.

Az áttörést a DJ Kicks-mixe hozta meg neki, így olyan neveknek dolgozhatott később, mint Alex Smoke vagy Frankie Valentine.

Most megjelent, Live című lemeze tizenhat, különböző helyeken rögzített koncertfelvételből áll. A kiadó azt írja, igazi rave-dszessz-lemezről van szó: ez a különös házasság jellemzi legjobban a számokat, melyek többnyire saját szerzemények.

party.[origo].hu

Henrik Schwarz Berlinben