Bob Marley száma megelevenedik - megvan a Zion Train-koncertjegynyertes!

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a West-Balkán stábja nem elégszik meg holmi félmunkákkal, a Manu Chao kistestvér, Che Sudaka után elhozza október 15-én, hétfőn az elektro-dub stílusalapítóját a Zion Traint. A soha be nem álló szájú csapat a lassan húszéves pályafutásuk alatt számtalan kiadvánnyal lepték meg a stílus rajongóit. Megvan a koncertjegynyertes.
Vágólapra másolva!

Ráadásul úgy tartják, hogy a dubot ők hozták ki a füstös klubokból, és adtak neki olyan táncolható elektronikus lüktetést, ami nem nagyon engedi, hogy egy percre is máshova figyeljünk.

Bob Marley, amikor megírta Zion Train című számát, valószínűleg nem gondolta, hogy a newage-dub zászlóshajójának számító zenekar névnek választja azt, de az sem valószínű, hogy kifogást emelne ellene.

A Neil Perch által vezetett, magát dubpionírnak nevező brigád eddig tíz nagylemezzel, számtalan remixel és a legkülönbözőbb soundsystem-felállásokkal büszkélkedhet.

A színpadpolitizálást folyamatosan magukénak érző angol brigád számtalan társadalmi igazságot kereső és követelő portált, cd-romot és magazint is szerkesztett.

Őket "vádolják" többek között a dub európai elterjesztésével is. Miután a jamaicai ősgyökér elért Angliába a Dub Syndicate és az Iration Steppas mellett ők lettek a sítlus legismertebb szószólói.

A Neil Perch által alapított brigádról szóló legutóbbi hírekben azt olvashattuk, hogy Molara az énekesnő szólókarrierjére koncentrálva elhagyta a csapatot. A hétfői bulira viszont olyan vendégsereggel (Dubdada, Earl 16, YT, Tippa Irie) készül a zenekar, ami feledtetheti velünk a hiányt.

A Magyarországon többször is fellépő Zion Trainről a törzsgyökeres rajongók és véletlenül odakeveredők is egybehangzóan azt állítják, hogy hatalmas bulit csapnak.

Az egyik szigetes koncertjükről azt írja valaki: a vissza-visszánál úgy döngött a sátor, mintha egy durva metálbanda játszana. Máshol zsigerig ható basszusokat, elképesztő visszhangokat és olyan fúvósszekciót emlegetnek, ami azonnal táncba visz mindenkit.