Költözik a Tilos Rádió, de nem tudják, hova és mikor

Vágólapra másolva!
Néhány viszonylagos nyugalomban töltött év után költözni kényszerül a Tilos Rádió stúdiója, mert a Kultiplexet lebontják. Az idén ugyancsak bezáró Almássy Téri Szabadidőközponttal összefogva Költözést Támogató Partyt szerveznek péntekre, ahol a Tilos Crew legismertebb tagjai játszanak, jelesül Naga, Titusz, Palotai, Cadik és Mango.
Vágólapra másolva!

A rádió a szokott módon a hallgatók segítségét kéri, bár most nem a nyári szezon elején, ahogy a szokásos Tilos-maratonon. A buli jegybevételét a rádió természetesen csak a költözésre fordítja.

Papó, a Tilos "költözési ügyekkel" megbízott tagja elmondta, "még nagyon kusza az ügy". Ők sem tudják, hogy pontosan mikor kell elköltözniük. Az első információk szerint már november közepére ki kellett volna üríteniük a helyszínt, de a legfrissebb hír szerint talán csak decemberben derülnek ki a pontos dátumok.

A hallgatók már az első költözésről szóló hírekre azonnal reagáltak, és fölajánlották saját tulajdonú kisebb helyiségeket, pincéket a rádiónak. Sőt, a kerületi önkormányzat is felajánlott egy helyiséget a Gát utcában, József Attila szülőházában, ám úgy döntöttek, inkább nem zavarják meg a csendes utcát a folyamatos jövés-menéssel, amivel a rádió üzemeltetése jár.

Papó hozzátette, lehetőség szerint ők megint a Kultival, vagy valamilyen hasonló kulturális központtal élnének szimbiózisban. Egyes hírek szerint az ugyancsak nemsokára költözni kényszerülő West-Balkán és a Szimpla-kert neve is felmerült mint lehetséges partneré.

"A hír hallatán azonnal megkerestek minket ingatlanos hiénák is, akik - persze horribilis összegért - ajánlottak helyet irodakomplexumokban, de a Tilos nem ilyen helyre való" - mondta Papó.

A rádiósoknak nagyon jól esetet a hallgatók felől érkező azonnali segíteni akarás. "Volt olyan, aki még a nyári Tilos-maratonon ajánlotta föl teherautóit, hogyha bármikor szükség lenne rá. Most pedig azonnal jelentkezett, hogy ugye nem felejtettük el?"

Még ilyen a stúdió

"Valamelyik nap tizenhét helyszínt néztünk meg" - mondja Papó. A rádió arra kéri jóakarót, hogy ne sértődjenek meg, ha nem reagálnak rögtön a felajánlásra. Nem mintha nem vennék komolyan a kialakult helyzetet, de kiderült, hogy mégsem kell olyan gyorsan döntést hozniuk. Van idejük végiglátogatni az ideális tűnő helyeket, nem kell elhamarkodott döntést hozniuk.

A Költözést Támogató Party külön érdekessége, hogy az Almássy Téri Szabadidőkozpontban lesz, amely idén ugyancsak bezárja kapuit. A közös "helyzet" és munka eredményeként a pénteki buli után minden második kedden Tilos-klubbal jelentkezik majd a művelődési ház.

Balogh Zsombor