A szegénység négy napig tart - Világrendetlenség Fesztivál

Vágólapra másolva!
A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából, szerdától szombatig a West-Balkán négynapos fesztivállal szeretné felhívni a figyelmet a problémára. Filmvetítés, koncertek és dj-k a szerdai Szegénység Napján és a csütörtöki Gazdagság Napján, aztán a hétvégén is.
Vágólapra másolva!

A tematikus napok mindig "vitaindító" film vetítésével kezdődnek, ezt követik a témához kapcsolódó előadások, majd a zenészeké a terep. A fellépők között lesznek a WB-partyk kihagyhatatlanjai, mint a Rewind, a Goulash Exotica és a Deck Attack brigádja.

Noha a világnap szerdára esik, a West-Balkán nem hagyhatja ki legismertebb programját, a Rewind-ot, ahol most Palotai, Cadik és mc Zeek mellet a svéd Seba és az amerikai Ropert Manos is fellép.

A New York-i Manos olyan előadók számaihoz adta már hangját, mint Alexi Delano (A.D.N.Y.) vagy Seba Sunday Brunch projektje. Az énekes ezúttal ismét Seba d'n'b-alapjaira fog rádolgozni.

A zene mellett előadások és filmek is rávilágítanak a bolygó egyik legégetőbb problémájára. Szerda este hatkor a Nagy Kiárusítás (The Big Sellout) után meghívott szakértőkkel és a szegénységgel foglalkozó civil szervezetek képviselőinek részvételével kezdődik beszélgetés.

A meghívottak: Dr. Szabó Endre (Nagycsaládosok Országos Egyesülete), Solymosi Tamás (Védegylet), Gilly Gyula szakértő, a moderátor pedig Boda Zsolt (Védegylet). A Rewind előtt még egy filmet is megnézhetnek az érdeklődők Történetek a boldogulásról címmel.

Csütörtökön, a Gazdagság Napján az Eat me! indít Kozma Orsival, utána pedig a Singas Projekt mutatja be legfrissebb, Searching For Happiness című lemezét. A bemutatót követően a megszokott programmal, vagyis a Goulash Exoticával (Jutasi, Nafta, Suefo & Maszkura) zár az esemény zenei része.

Aki nem csak partyzva tenne a szegénység ellen, hanem előadásokra és filmekre is kíváncsi, annak a megszokottnál korábban kell érkeznie: este fél hétkor kezdődik a filmvetítés. A Fekete Arany című, 1977-ben készült mozi elé a szervezők csak annyit írtak: ébredj fel, és érezd a kávé ízét. Meglátjuk.

Forrás: [origo]

A film után a meghívott vendégek arról beszélgetnek, milyen utak vezetnek ki a szegénységből. Újszászi Györgyi, (Védegylet, Fair Világ Magyar Méltányos Kereskedelemszövetség elnöke), Kiss Judit (MTA Világgazdasági Kutatóintézet) és Pataki György (Védegylet) mondja el véleményét.