hallo

Vágólapra másolva!
Aki nem bírja ezt az egy rövid, egy hosszú váltakozást a hétvégékben, az ne menjen sehova ezeken a csodálatosan pihentetőnek tűnő napokon. Aki mégis, az belefuthat az darkpsy-os Xenomorph-ba, egy másik őrült, de már dnb-istennek számító John B-be, a francia lakótelep-reggea Dubwiserbe és megannyi Halloween előtagú kisebb-nagyobb partyba már szerdától egészen szombatig............
Vágólapra másolva!

Október utolsó napja, amikor a szerda a péntek

Ahogy elérkezünk október utolsó napjához, zárul is az Építészet Hónapja, ennek utolsó akkordjaként különös Kylie Minogue-os hangszínnel és mély Depeche Mode-alapokkal dolgozó Planningtorock audio-vizuális performanszot kreáló Janine Rostonba futhatunk bele az A38-on. A zenei és látványkísérlet, mindenképp szükséges akkor, ha egy különleges szerdát akarunk varázsolni, vagy építészek vagyunk, és éppen zárjuk az októbert.

Pont ugyanezen a napon csak a Duna egy másik részén, a Margitszigeten a Cha-Cha-Cha egyelőre utolsó Ablak-A-Dubra buliját kapjuk, a Hairy Records legjobbjaitól. Persze annyira nem kell megrémülniük a housepartyk kedvelőinek, hiszen a csapat folytatja az immáron több éves rutinra visszatekintő partysorozatot kis szünet után.

Ambient Halloween Fesztivál

A Cökxpon Ambient Café rögtön egy kétnapos fesztivállal ünnepli fennállásának első novemberét. Csütörtökön és pénteken is filmvetítések, és persze meg sem lepődünk azon, hogy az örökbecsű Vámpírok bálja és a Halott menyasszony lesz terítéken, és persze rengeteg fellépő.

Polymorphin, Aura Fresh és egy különleges Korai Öröm-felállás, a csapat jamsession-változata határozza meg az első novemberi napot. Pénteken pedig a syrupos Mesterházy tesz kísérletet a szörnyek éjének meghódítására. A Sonar, Ion, Fine Cut Bodies triumvirátus pedig kellőképpen csalogatólag hathat a Boráros téri Kedvenc Büfé helyén nyílt Ambient Café meglátogatásához.

Ilyen egy Dub Wiser-buli

Francia lakótelep-reggea

Maradjunk a már taglalt terület környékén, a kilencedik kerület nem is oly távoli részén, az éppen épülő Corvin sétány végénél. A West-Balkán, úgy tűnik, azt tűzte ki, hogy olyan zenekarokat hoz el, melyek a világ más részein igencsak nagy népszerűségnek örvendenek, nálunk viszont csak a stílus igazi rajongói vesznek részt a koncerten. Gondoljunk csak nemrégiben ott fellépő Manu Chao kistestvérére, a Che Sudakára, vagy a nemsokára érkező kanadai jazzcore No Means No együttesre.

Most csütörtökön a francia lakótelep-reggea-nek tartott Dub Wiser látogat budapest egyetlen olyan klubjába, ahol a tánctérre vezető bejáratot egy nagy élő fa osztja ketté. Az idegenlégiósokat elkíséri az igazi jamaicai dj-mc-párbajokat idéző (szintén francia) Hammerbass kiadó soundsysteme is.

Palotai

Sopronban nem tartanak Halloweent

Az egyik kakukktojása a munkaszüneti buliknak a Mono-Chrome party. A soproni Hangárb klubban a hazai elektronikus zene ősatyjának tartott Palotai és a helyi rezidens, QQ játszik. A magyar formációk által igen kedvelt Hangár most csak azért lóg ki a sorból, mert renitens módon, nem volt hajlandó Halloween-partynak elnevezni az eseményt. Ettől függetlenül viszont abszolút kihagyhatatlannak tűnik egy olyan este, ahol Palotai Zsolti sok-sok kellemes pillanattal lep meg mindenkit, aki odalátogat.

Latin Halloween és Halloween a Dokk Caféban

A Nagymező utcai Moulin Rouge a hideg idő ellen védőszárnyai alá vette a Café Puertót, ahol a karib dallamok, sőt Carribbean Nights keretében élvezhetjük újra a forró hangulatot. Latin tánc és dj Alan szakítanak ki az őszi rezignációból. A Széna téren a Dokk Café hirdeti magát ugyan csak Halloween-partyval, dj Fat mutatja meg, milyen is ott egy szabad csütörtök.