Vágólapra másolva!
Az angol őrült dj John B már többször játszott Magyarországon, meleghimnuszokkal ölelkező durva drum'n'basse, és a pult mögött is folyamatosan izgő-mozgó előadásmódja kultuszt alakított ki körülötte. Most pénteken az A38-ra a Fresher szervezésében látogat el ismét. Az elővételes jegyek már most elfogytak.
Vágólapra másolva!

A színtér legőrültebb előadójának tartják, de ezt az "elismerést", nem csak punktarajával és arcfestésével érte el. Kemény drum'n'bassét a nyolcvanas évek szintipopjával, meleghimnuszaival, liquidfunkkal és forró latin darabokkal vegyíti, de nem hiányozhatnak a Marylin Manson-bootlegek sem.

John B egykor klasszikus producerként tengette életét Goldie stílusteremtő labeljénél, a Metalheadz csapatnál. Mivel a zenei alap és háttér megvolt, lassanként beette magát a vezető dj-k közé.

Alapított egy nagy rakás saját labelt is (Beta, Tangent, Chihuahua, Nu_Electro), és megunva a klasszikus dárenbézritmusokat, elkezdte a stílus határait feszegetni, főként sajátos bootlegeivel. A közönség hamar reagált, és nagyra értékelte a próbálkozást.

Mára egy John B-buli egyet jelent a totális őrülettel - írják fellépéseiről. Eszement jelmezek, szégyentelen show, dedikálás duzzadó keblekre, üvöltözés a mikrofonba - így foglalható össze egy este, melyen az angol kerül a keverőhöz.

Ráadásul mindezt nem a nagy sztárok erőltetett, ciki módján teszi. A póz gúnyként és eredeti módon jön belőle. Ráadásul azt mondják, alig lehet lerángatni a színpadról, és arra is volt már példa itthon, hogy emiatt ötórás szettet adott, de persze senki sem tiltakozott.

Erre az estére a hajó legénysége Bergivel és Crezzel egészül ki. Bergi lassan egy évtizede áll a lemezjátszók mögött. Első partyján mindössze tizenöt éves volt. Az eltelt idő és a stílusváltások nyomot hagytak lemeztáskáján is. Minimáltechnó, dnb és a köztük fellelhető összes stílus előkerülhet szettjeiben.

John B kamerával a kézben

Saját partyk tömkelegét szervezte, így olyan nevek magyarországi fellépésében vállalt tevékeny szerepet, mint például: Aux88, Aquasky, Ali B, Backdraft, Badmarsh&Shrii, Bassface Sascha, Dub Pistols, Ed209, Evil9, John B, Koma&Bones, Lawrence Burden, Mike Grant, The Raggatwins, Rennie Pilgrem, Sean Deason.

Az igazi őrült tánccal kecsegtető party sok rajongót vonz, hiszen az elővételes jegyek már napokkal ezelőtt elfogytak, így most már csak a helyszínen, az A38-on lehet megváltani a pénteki bebocsátást háromezer forintért.

party.[origo].hu