Újraindul a Cinetrip a Rudasban

Vágólapra másolva!
Megújult a Rudas Gyógyfürdő, és megújult a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetősége is. Az új vezér, Ferenci Tibor és a Cinetrip-gazda Laki L. László ötletei egymásra találtak, így decembertől újra lesz Cinetrip a Rudasban.
Vágólapra másolva!

A külföldiek körében is nagy népszerűségnek örvendő rendezvénysorozat, a Cinetrip a Rudas fürdő adottságait filmvetítéssel és elektronikus (tánc)zenével kombinálva éveken keresztül teltházzal működött.

Három évvel ezelőtt, amikor elkezdődött a fürdő felújítása, abbamaradt a partysorozat. A munkálatok befejeztével az akkori vezetőség nem kívánta folytatni a rendezvényt. Négy hónappal ezelőtt azonban a bankszektorból érkezett Ferenci Tibor vette át a Budapest fürdőit működtető részvénytársaságot, és hamarosan megállapodott Laki L. Lászlóval a széria felújításáról.

Ferenci Tibor kérdésünkre elmondta, a Cinetripet értékesnek tartja, és bár még a szerződéseket nem írták alá, hosszú távú megállapodást szeretne kötni a Cinetrip-stábbal. Az igazgató tervei között az is szerepel, hogy minden fürdőnek saját arculata legyen. "A Rudasról már kialakult egy kép, amit szerencsére a világon már sok helyen ismernek" - magyarázta.

Sőt, a partyszervezők segítségével nyáron szeretné a bulik Széchenyi fürdős változatát is életre kelteni, a zuglói Paskálon pedig elindítaná a japán fürdő stílust. Ferenci azt mondja, felkészült az éretlenségből fakadó támadásokra, de feltett szándéka újat hozni a fővárosi fürdőéletbe.

A hírek szerint látványában is megújul a Cinetrip, olyannyira, hogy a nevét adó hagyományos vetítés elmarad. Laki elmondása szerint új díszletek és különleges, vízen érvényesülő fény- és látványelemek pótolják majd a filmeket.

Cinetrip a szárazföldön (Sziget 2005)

A művészeti-vezető egyelőre nem árult el többet a belső tér megújításáról. Azt viszont ígéri, hogy az első, december 15-i bulira a hazai "underground all star" dj-kart kéri fel. Tagjaitól pedig elvárja, hogy a jeles eseményre eddig sohasem hallhatott szettet alkossanak.

Balogh Zsombor