Szombaton még zenélt a lelőtt Lazio-szurkoló, az ismert római dj

Vágólapra másolva!
Nemcsak itáliai futballszurkolóknak, de az olasz elektronikus zenei szcénának is fekete vasárnapja volt tegnap. Az arenzói autópálya parkolójában lelőtt Lazio-fanatikus ugyanis nem más, mint az ismert római dj, Gabriele Sandri volt.
Vágólapra másolva!

A house-ban és electróban utazó huszonnyolc éves Gabbo Sandri szombatról vasárnapra is lejátszotta szokásos dj-szettjét az 1965 óta működő római Piper Clubban, barátja, Chicco Allotta oldalán.

A fellépés előtt azonban még több internetes fórumon fölszólította a Lazio ultráit, hogy az eddigi gyengébb szereplés ellenére is kisérjék el kedvenceiket Milánóba az Internazionale elleni rangadóra.

Így a Gobbodj és Le Gabriel néven is ismert fiatalember is autóba ült barátaival a hétvégén. Az arenzói autópálya parkolójában történtekről aztán vasárnap végig érkeztek az ellentmondásos hírek.

Ezek szerint vagy a Juventus és a Lazio ultrái csaptak össze a parkolóban késő délelőtt, vagy nem. Azt viszont Vincenzo Giacobbe helyi rendőrfőnök is elismerte, hogy egy rendőr lőtte le az autójában ülő Lazio-fanatikus dj-t.

Sandri halálának hírére és talán a vele együtt utazó barátjának felszólítására - "Ok nélkül öltek a rendőrök egy vétlen embert. A rendőrök között se válogasson senki, nincs olyan, hogy vétlen vagy ártatlan!"- egyébként ellenséges szurkolótáborok támadtak rendőröket nagy egyetértésben.

A két ősi római rivális, az AS Roma és a Lazio szurkolói például együtt rohamozták meg az Olasz Olimpiai Bizottság épületét vasárnap este.

A lelőtt dj olyan különbőző profilú éjszakai klubokban robbantott táncparkettet, mint a Piper, a Goa, a Supper, Jackie'o, Saponeria, Notorius, Gilda, Area. Hazájában és pláne városában, Rómában kifejezetten ismert lemezlovasnak számított.

Peter Poppara