Friss technocsemegék - Sven Väth még mindig megkerülhetetlen

Vágólapra másolva!
Öt, az intelligens techno vonalán mozgó előadó is új lemezzel jelentkezik még idén. A legendás elektronikus ősatya, Sven Väth, az ifjú üdvöske, a chilei djane, Dinky, a német liveact-mester Anthony Rother, valamint két fiatal sztár, Gregor Tresher és Dominik Eulberg is.
Vágólapra másolva!

"Az electro összeolvadása más műfajokkal - ez teszi most az elektronikus szcénát és annak zenéjét érdekesebbé, mint valaha, még akkor is, amikor a zenei iparban üzletileg elég nehéz az előrejutás. Lehet, hogy néhányan nem élik túl, de úgy érzem, ez az újítás ideje, a következő szint tudatos formálásának, kiépítésének ideje - nem pedig a hagyományellenességé." Anthony Rother ezt vallja a zenei világról, és most elő is áll a We Are Punks második, duplalamezes darabjával.

Ez ideológiájának megfelelően, valószínűleg egy olyan lemez lesz, mely bár nem távolodik el az electro/technovonaltól de mélyen megmerítkezik más stílusokban is.

A frankfurti producer saját labeljénél a Datapunknál jelenteti meg a lemezt, bár ő sem kerülhette ki a Sven Väth-es Cocoont. Ötödik stúdióalbuma, a beszédes című Popkiller például itt jelent meg.

Gregor Tresher az Anthony Rother-féle Datapunk kiadó új üdvöskéje, az "újhullámosnak" nevezett vonalat képviseli, ami igencsak menő tőlünk nyugatabbra. A napokban megjelenő Thousand Nights című új anyagával ugyan elhagyta a fészket és a Great Stuffhoz jelentkezett be.

Dominik Eulberg, most Bionik néven áll elő a hónap második felében legfrissebb anyagával. Elektronikus zene iránti rajongása már nagyon fiatalon megmutatkozott. Barátaival együtt éjszakákon keresztül hallgatták az akkor rendkívül misztikusan csengő Sven Väth Clubnight rádió showját - írják róla.

Anthony Rother: Hacker

Mivel egyre inkább úgy tűnik, hogy Sven Väth kikerülhetetlen, ezért Bionik aka Eulberg is a Cocoonnál jelenik meg, de nemcsak cédé-, hanem vinylformátumban is. Dominikot 2004 legjobb felfedezettjének és harmadik legjobb producerének választották Németországban.

Sven Väth karrierje a nyolcvanas évek elején kezdődött a legendás emlékű Dorian Gray klubban. Tizenegy éve alapította meg a Cocoont, mely mára a szcéna legismertebb márkája lett. Novemberi albuma, a The Sound of the 8th Season versenyre kel Dinky, Get Lost 3 lemezével. Bár a chilei származású dj-lány ugyancsak az Sven csapatában dolgozik, most a Cross Town Rebels vállalt lemezt. Dinky ráadásul november 17-én, szombaton a budapesti K2-be látogat, de ezek szerint bízhat a kiadóban.

party.[origo].hu