Az isteni propellerfejű indítja be az állóhajót

Vágólapra másolva!
A viszonylag friss Analouge szervezőbrigád szombaton máris az elektronikus zene egyik nagyját a propellerheadses Will White-ot hozza el szombaton az A38-ra, ráadásul a zagaros Bootise Quartett is fellép a hazai színek képviseletében.
Vágólapra másolva!

Alex Grifford underground művész-punkzenekarok körül mozgott, Will White pedig a Junkwaffle zenekarban dobolt, aztán összetalálkoztak és megalakították a Propellerheadset, mely tizenegy éve az egyik legfontosabb csapata az elektronikus színtérnek.

Dive című első albumukat, majd a finoman mámorító Take California-t a Spybreak követte, mire elkezdték őket a legdinamikusabb és legfelkavaróbb bandaként emlegetni.

A James Bond-filmzeneremix és a Shirley Bassey-vel folytatott közös munka alatt és után Will a legfelkapottabb londoni klubokban, például a Fabricben és a Funktban játszott rezidensként. Break- és house-zenéit hamar megismerte a világ, szinte már minden földrészen játszott egy-egy szettet.

Persze a hozzá oly közel álló stúdiómunkáról sem feledkezett meg, nemrégiben jött ki a Functional kiadónál a Digital Funk című lemeze, az Ape-nél pedig a Wait a Minute című track. Phil Hartnollal, az Orbital agyával is belevágtak egy közös projektbe, Long Range néven, ahol Will újra beül régi dobszerkója mögé.

A partyt szervező Analouge csapat is beáll a dj-pultba: Crez és Skeam, Bergivel és Maxfactorral kiegészülve adnak keretet az estének, melyen a Žagarból is ismert Bootsie is fellép kvartettjével.

Bootsie tizenöt éve már a lemezek rabja. Ő volt az egyik alapítója a kilencvenes évek hazai hiphopfellángolásában nagy szerepet játszó Árral Szemben csapatnak. A dj az utóbbi időben a legkülönbözőbb előadóknak csapatoknak készített alapokat, és játszott a Yonderboi első lemezét turnéztató zenekarban is.

Forrás: [origo]
Bootsie és négyese

Három éve jelent meg első önálló lemeze The Silent Partner címmel, mely sajátos kombinációja az instrumentális hiphopnak és triphopnak. Az album dalai több ismert válogatáson is (BMV-mixtape, Buddha Bar 7, dj Cam - My Paylist) helyett kaptak.

A Silent Partner zenei anyagát számos európai klubban és fesztiválon is bemutatták már társaival: Lázár Tiborral (dob), Márkos Alberttel (cselló) és Kovács Gergely gitárossal. A szombat esti koncerten is ez a felállás lesz. Az estre a jegyek háromezer forintba kerülnek a helyszínen.

Propellerheads, Shirley Bassey: History Repeting

A legfrissebb hírek szerint egyébként a Bootsie Quartett már dolgozik legújabb Esik Eső munkacímű albumán is, elképzelhető, hogy ebbe is belehallgathatunk az est folyamán.

party.[origo].hu