Szegedi egyetemisták amerikai slágerlisták élén

Vágólapra másolva!
A Devoid Mind formáció két tagját, Style Clasht és Co-Jacket a Housemusic.hu faggatta, arról kik is ők, hová tartanak? Itthon még nem igazán ismertek, pedig a dj-duó egyik fele már túl van már jópár külföldi megjelenésen.
Vágólapra másolva!

Mit és kit takar a Devoid Mind formáció, mióta dolgoztok együtt?
- A duót valamikor a tavalyi nyár elején hoztuk létre, de igazából sokkal régebbről, még általános iskolából ismerjük egymást, majd gimnáziumba és most egyetemre is egy helyre járunk - nagyjából egyidőben kezdett el minket érdekelni az elektronikus zene is. Más-más irányból jutottunk el oda, ahol most tartunk. Most is akadnak bőven eltérések az ízlésünkben, de amikor rájöttünk, hogy harmonikus, egységes szetteket tudunk játszani közösen, úgy éreztük, érdemes tovább vinni.

Zeneírással is foglalkoztok?
Style Clash:
Mindössze másfél-két éve foglalkozom viszonylag aktívan saját zenék és remixek elkészítésével, de a különböző szoftverekkel már régebb óta, négy-öt éve ismerkedem. Tény-és-való, ez az idő rendkívül kevés egy ilyen összetett és sokrétű "mesterség" kitanulásához, úgyhogy magamat abba a bizonyos lelkes amatőr kategóriába sorolnám, de sikerült már olyan zenéket összehoznom, amik másoknak örömöt szereztek otthon hallgatva vagy buliban, és ez hatalmas ösztönző erőt jelent.
Co-Jack: Sajnos technikai okok miatt egyelőre nincs lehetőségem zenét írni, de amint a körülmények engedik, kipróbálom magam ezen a téren is. Mindenképp érdekel a zenélésnek ez az oldala is.

Forrás: [origo]

Hol jelentek meg a trackek, illetve milyen visszajelzéseket kaptatok?
Style Clash:
Elsősorban külföldi kiadók jelentették meg eddigi munkáimat. Debütáló EP-m az amerikai Ascension Recordsnál jött ki, Twisted Souls címmel, és az egyik legnagyobb online mp3-bolt letöltési listáját több mint három hétig vezette. Ezt követte egy remixem megjelenése a szintén tengerentúli Red Circle Musicnál, mely a promocharton egyből az első helyre repítettte a kiadót, az EP-n belül megelőzve olyan producerek remixeit, mint Kintar vagy Nick Hogendoorn. A Soundtribe Records adta ki a legutolsó remixem, és végül volt szerencsém a spanyol Synergy Recordingsszal is együtt dolgozni, ahol egy holland barátommal közös zenénket hoztuk ki. Itthon hamarosan megjelenik egy feldolgozásom Retroid kiadójánál, és nemrégiben jelent meg az Eden című zeném a Reflections 2 albumon, a Feralcode gondozásában. Ez utóbbira különösen büszke vagyok, hiszen egy nagyon ütős cédéről van szó, melyen magyar producerek mellett argentin és amerikai művészek munkái is megtalálhatóak. A zenékre egyébként legtöbbször igen pozitív visszajelzéseket kapok, persze ért már negatív kritika is, amit szívesen vettem, mert építő jellegű volt.

Milyen stílusokat preferáltok?
Style Clash:
Inkább egy-egy EP vagy zene az ami megfog, és ezek nagyon sokféle stílusból kerülnek ki, úgy mint progresszív-, electro- és techhouse, break, minimál, deep és nem vetek meg egy-egy jó techno vagy progresszív-trance zenét sem. Nem szeretek leragadni egy-egy stílusnál, inkább mindegyikből kiválasztom a nekem tetsző darabokat, és megpróbálok azokból összegyúrni valami jót. Ha mégis definiálni kéne, amit játszom, talán azt mondanám, hogy főleg az energikus, egyedi és telt hangzású zenéket részesítem előnyben, illetve az általam érdekesnek és kreatívnak tartott hangzásokat. Ha pedig a lazításról van szó, ambient/downtempo/triphop/dubstep zenéket szoktam betolni a lejátszóba...
Co-Jack: Köztudott, hogy kettőnk közül az én ízlésvilágom a behatároltabb, de úgy vélem, így is változatos szetteket tudok játszani, ha a helyzet és a hangulat úgy kívánja. Elsősorban azonban a mélyebb, komolyabb, sötétebb hangzást szeretem, az szinte bármikor jöhet. Ezt legfőképp a progresszív-house-on belül találom meg, de a társamhoz hasonlóan a minimál, break, electro, techhouse, progtrance és tribal stílusokban is nézelődöm. Kikapcsolódáshoz, tanuláshoz pedig mindig chillout-zenéket hallgatok. Kedvenceim közé tartozik Aes Dana és a Synaesthesia.

Arról, hogy kik inspirálják a srácok zenei izlését, és hogy milyen tervekkel állnak elő a Housemusic.hu-n olvashattok.

Housemusic.hu

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oh0k99R19i026Wnx

Devoid Mind élőben