Diszkópunkok születésnapja

Vágólapra másolva!
A kilencvenes évek közepén a Bécsen végigsöprő zenei forradalom a nemzetközi klubszcéna egyik legfontosabb központjává tette az osztrák fővárost - és e lendülethez az alaplökést a Kruder és Dorfmeister nevével fémjelzett G-Stone mellett a Klein Records kiadó adta. A label, most érte el az első x-et, az A38-on ünneplik magukat ma a Bunny Lake-kel, Markus Kienzllel, ráadásul a partyra nincs is belépő.
Vágólapra másolva!

A Bunny Lake a nevét Otto Preminger klasszikus thrillerjéről nyerte. Az osztrák elektrodiszkópunk brigád négy éve mozgatja meg a klubokat. A két énekesből és egy "kütyüsből" álló trió a koncerteken kiegészül egy basszusgitárossal, billentyűssel, meg egy teljes látványszekcióval.

A csapat központi alakja kétségkívül az énekesnő, Suzy On The Rocks, aki amellett, hogy hozza az underground-díváktól elvárható megjelenést és allűröket, két lábon járó cigarettareklámnak is elmenne.

A zenéjük folyamatos pumpálás, masszív baszusfutamok és tomboló négynegyedek, és hogy teljes legyen a diszkópunkimidzs, nem hiányozhatnak a flitterek, a neonfény és a szexuálisan túlfűtött szövegek sem. A trió első albuma nemrég jelent meg The Church of Bunny Lake címmel.

Az est másik fellépője Markus Kienzl, aki a Sofa Surfers alapítójaként vált ismertté. Kienzl szólóakcióiban sem távolodik el a "kanapésok" stílusától. Rafinált dubok, absztrakthiphop és füstös bárdzsessz szólalnak meg house-os alapokon. Lazításnak néha megjelenik egy-egy dubstep és dancehall is.

Csillogás, mű sztárallűrök, punkos szabadság és feszes electroalapok várhatóak a tízéves Klein Records partyján az A38-on. És most a születésnapos ajándékoz minket egy ingyen bulival.

Markus Kienzl Triesztben

party.[origo].hu