Akinek a szájában vannak a hangszerek

Vágólapra másolva!
Rahzel az a beatboxmester, aki újraalkotta a stílus fogalmát. A The Roots hiphopcsapat tagja, és ma este lép fól a Living Roomban. Jövő szombaton pedig érkezik Vadim, a stílus orosz származású sztárja a Merlinbe, ahol felesége és a magyar Sena is erősíti majd  a produkciót.
Vágólapra másolva!

Amikor valaki először hallja Rahzel beatbox-előadását, nem hiszi el a történteket. Ez a srác képes egy egész zenekart a basszusoktól kezdve ütősökön és az éneken át megszólaltatni csak egy mikrofon segítségével. A Roots hiphopcsapat tagjaként azt nyilatkozta magáról: "Az ütemeimmel hidat akarok képezni a különböző stílusok és előadók között." Nos, elmondhatjuk, sikerül neki.

Munkásságával kiérdemelte a Godfather of Noyze (a Zaj Keresztapja) nevet is. Egy fórumbejegyzésben valaki csak így foglalja össze a produkciót: "Amit ez a pali csinál, az embertelen. A duettje Erykah Baduval teljesen kiütött. Igazi hiphop."

Ez a legkevesebb, a szerencsések láthatták Rahzelt, Mike Pattonnel, az egykori Faith No More-énekessel. A hírek szerint többször visszatapsolták őket.

Greatest Knockout Tour keretében Rahzel szólóprojektjével először áll a magyar közönség elé szombaton a Living Roomban. Az esti partyn a hazai színekben fellép még dj Zefil és Jam-I, akik hiphopot és r'n'b-t prezentálnak, amíg egy másik helyszínen dj Nadir és mc Snakey a dancehall-reggae-be vezeti be a közönséget.

Jövő héten, december nyolcadikán, ugyancsak szombaton, de már a Merlin falai között mutatja meg instrumentálhiphopját a stílus alapkövének számító orosz származású dj Vadim. A Soundcatcher World Tour estéjén Vadim mellett a magyar szakmabeliek is igen szép számmal megjelennek, többek között Sena, Keyser és Suhaid is színpadra lép.

Erykah Badu és Rahzel közös száma

Az orosz származású, de gyerekkora óta Londonban, másfél éve pedig Brooklynban (a tavalyi One Self album elkészítését követően New Yorkba költöztette stúdióját) élő Vadim azon kevés zenekészítők egyike, akik sikeresen képesek lavírozni a független hiphop és az instrumentális zenei világ között.

Az élőben lemezjátszókkal, szemplerrel és effektekkel operáló Vadimot a Merlinben három hölgy kíséri: felesége, mc Yarah Bravo, Katherin DeBoer és Sena, aki az idén több európai turnéállomáson is fellépett a dj-vel.

party.[origo].hu

Vadim, Yarah Bravo, BlumRum 13: One Self